Zorg voor een
effectieve
API-strategie

Neem contact op

API Management

In de hybride cloud- en API-economie is het van essentieel belang dat ondernemingen de digitale transformatiecurve voor blijven door middel van een effectieve API-strategie. Door eenvoudig en snel gegevens en applicaties te koppelen aan alle klanten, partners en werknemers, kunnen bedrijven de klanttevredenheid verhogen, nieuwe omzetkansen genereren en de go-to-market tijd voor producten en diensten drastisch verkorten. Bij Appronto draait alles om het creëren van een verbinding tussen business en IT en we geloven dat API’s daar zeker deel van uitmaken.

API Management is de verzameling processen waarmee een bedrijf controle heeft over en zicht heeft op de API’s die applicaties en gegevens verbinden binnen de onderneming en in de cloud. API’s zijn niet nieuw, maar met de explosie van apps en ervaringen die nodig is in de digitale wereld en nieuwe klantgerichte IT-organisaties, hebben bedrijven in verschillende bedrijfstakken nu meer dan ooit betere oplossingen nodig om hun API’s en API-gestuurde bedrijven te beheren. Organisaties hanteren steeds meer een microservices-architectuur om aan de eisen te voldoen door de softwareontwikkeling. Deze aanpak, die bekend staat als cloud-native applicatieontwikkeling, zorgt voor een nog grotere behoefte aan connectiviteit en API management.

API-beheer

API-beheer wordt een steeds belangrijkere oplossing voor elke onderneming. Elke organisatie die API’s gebruikt of daarvan afhankelijk is om services te leveren, moet een uniforme API-beheeroplossing hebben.

Boomi API management

Met Boomi API Management kun je volledige controle over je API’s krijgen en een uniforme strategie beheren die jullie API-behoeften afstemt op de integratieprocessen. Het grote voordeel van Boomi API management is dat het onderdeel uitmaakt van hetzelfde platform. Het heeft dus dezelfde look and feel als Boomi Atomsphere. Het draait ook op dezelfde infrastructuur. Het beheer is daardoor net zo eenvoudig. Inclusief alle voordelen van automatisch upgrades en nieuwe features.

Video is zonder geluid.

Via onze API-Management kunnen wij jullie garanderen dat zowel de openbare als de interne API’s die we maken, consumeerbaar en veilig zijn. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om via één enkel schaalbaar platform de volledige lifecycle van API’s te beheren. Via het centrale platform worden de creatie, de deployment en het management ervan afgehandeld.

Zo hebben we voor een klant een Tibco systeem door Boomi vervangen die tot 1.000.000 facturen en betalingen per dag kan verwerken.

Sjaak Overgaauw
CTO Appronto

Ben jij ook op zoek naar een juist ingerichte API Management omgeving?

Vergroot het potentieel van zowel je interne als externe API’s.

Maak vandaag nog een afspraak

Voordelen

Hogere productiviteit van ontwikkelaars en snellere time-to-market
Creëer en publiceer snel elk eindpunt (bijv. FTP, database, applicaties) als een API on-premise of in de cloud.

Lever naadloze klant- en partnerervaringen
Maak samengestelde toepassingen met geaggregeerde gegevens van meerdere toepassingen en gegevensbronnen terwijl je de onderliggende integraties eenvoudig beheert.

Beheer en data governance
Breng consistente en veilige API-implementaties tot stand en beperk gegevenstoegang per met rollen.

Bied realtime betrokkenheid
Faciliteer toegang van derden met API’s en verhoog de productiviteit in het ecosysteem.

Zorgen voor maximale prestaties
Gecentraliseerd levenscyclusbeheer van alle API’s die zichtbaarheid en controle bieden voor het beheren van de API’s en web services. Van een beperkte tot omvangrijke operatie.