Mendix
applicaties
met je SAP
omgeving

Neem contact op

Mendix on top of SAP

Innoveren betekent bijblijven, op tijd bijsturen. Gewoontes en processen constant onder de loep nemen om vooraan mee te lopen. Om zo alles uit jezelf en je bedrijf te halen. Dat weten Appronto, SAP en Mendix als geen ander. SAP innoveert al bijna 50 jaar terwijl Mendix en Appronto in 2005 en 2013 aan hun reis begonnen. De nieuwste innovaties van SAP als SAP S/4HANA helpen bedrijven wereldwijd de cloud in met een in-memory database die zorgt voor ongekende prestaties. Eind 2019 telt SAP 440.000 klanten in meer dan 180 landen en 100.330 medewerkers wereldwijd die zorgen voor een totale omzet van € 27,63 miljard!

Mendix is de standaard als het gaat om toekomstbestendige low code platformen. Het laat zowel developers als mensen uit de business makkelijk web- en mobiele applicaties bouwen. En dat terwijl IT volledig in control blijft. Het mooie aan Mendix is dat het perfect samenwerkt met de geavanceerde systemen van SAP. Zowel de het ECC systeems als SAP’s next-gen ERP systeem S/4HANA. Mendix is SAP Solution Extension-partner, wat het hoogste partnership bij SAP is, en waarbij producten van Mendix via SAP kunnen worden gelicenseerd. Daarnaast is Mendix dé oplossing om je legacy systemen en shadow IT te vervangen zonder dat je een mega-operatie op touw hoeft te zetten.

Appronto ontwikkelt al jarenlang Mendix-applicaties bovenop SAP. De reden waarom Appronto, Mendix en SAP zo goed samengaan? Omdat Appronto heel goed Sappiaans en Mendixiaans spreekt. We kennen alles van SAP en Mendix door en door. Vandaar dat Appronto ook vanuit SAP en Mendix wordt aangeraden.

Bas van der Horst
Managing Director Appronto

Een slimme organisatie is op de toekomst voorbereid

De specialisten bij Appronto zijn vloeiend in Sappiaans en Mendixiaans. Ze staan voor je klaar om ook bij jou innovatie met stip op 1 te zetten.

Maak een afspraak

Maatwerk of standaardoplossingen in de cloud?

De traditionele manier van maatwerk ontwikkelen is niet houdbaar voor de lange termijn – het is gewoon te inefficiënt. Het zorgt vooral voor veel ontevredenheid en geeft lang niet de eindresultaten waarop gehoopt wordt.

Ook voor de relaties tussen de teams is het niet goed. Overwerkte developers voelen zich niet begrepen door de business. Op hun beurt is de business niet blij omdat ze enorme groeikansen zien waar snel op ingesprongen kan worden. Waarom willen developers dat niet zien? Frustratie alom.

Tel hierboven op het probleem van legacy software. Heb je nog verouderde systemen draaien of systemen volledig geautomatiseerd op basis van Excel? Dan zijn de uitdagingen nog groter.

Ook als je nu nog werkt met SAP ECC moet je nadenken over de toekomst. SAP heeft aangekondigd dat eind 2027 de mainstream maintenance van SAP ECC zal stoppen. Voor die tijd is het raadzaam om over te stappen op SAP S/4HANA. En ook al lijkt S/4HANA in veel facetten op ECC, het is echt een ander beest, dat ook als zodanig moet worden behandeld. SAP blijft volop investeren in haar next-gen ERP systeem en wil je profiteren van de waarde van deze investeringen, is het aan te bevelen om het systeem zo lean mogelijk te houden, zodat je makkelijk kan upgraden. Dit betekent afscheid van maatwerk in het systeem, wat SAP ook wel aanduid als “Keep the core clean”. Aan een aantal cloud varianten van S/4HANA is het zelfs niet eens meer mogelijk om eigen software toe te voegen.

Maatwerk dankzij ’Mendix on top of SAP’

Dit betekent overigens niet dat SAP maatwerk en extensies verbiedt, ze zullen alleen op een andere manier worden geïmplementeerd. In plaats van in het systeem zelf, wordt aangeraden om deze op het SAP Cloud Platform te draaien. Hierbij kan ook gesteld worden dat de het SAP Cloud Platform maatwerk ook makkelijker maakt. De reden hiervan is dat het SAP Cloud Platform veel faciliteiten biedt die bij applicatieontwikkeling aan de orde komen. Voorbeelden hiervan zijn de integratie van machine learning, workflow, authenticatie en single sign-on, connectivity met de on-premise systemen, chatbots, RPA of andere integratie patronen.

Hoe handig deze bouwblokken ook zijn, er zal altijd business logica aan toegevoegd moeten worden, waarbij het low-code platform van Mendix goed van pas komt. Met Mendix kunnen in relatief korte tijd maatwerk applicaties gerealiseerd worden die koppelen met de bestaande capabilities van het SAP Cloud Platform en als extensie van SAP S/4HANA werken. Sterker nog, deze zelfde truc werkt ook op SAP ECC, waardoor Mendix zelfs als enabler kan worden gezien voor de transitie naar SAP S/4HANA.

Overigens, hoe langer je de transitie naar SAP S/4HANA uitstelt, hoe langer de organisatie ook niet profiteert van de waarde en innovaties die SAP in SAP S/4HANA heeft gestopt.

Gelukkig is er voor dit probleem een oplossing: Mendix on top of SAP.

Daarmee vervang je maatwerk door er toekomstbestendige Mendix-applicaties van te maken. Deze applicaties koppelen vervolgens via de de API’s met de kernmodules van SAP. Zo kun je gewoon door blijven gaan met innoveren van deze applicaties of processen zonder daarmee de continuïteit van de hoofdprocessing in het ERP systeem in gevaar te brengen.

Die Mendix-versie kun je nu al inzetten binnen je SAP ECC-Business Suite en later meenemen naar SAP S/4HANA als je organisatie klaar is voor de overstap.

Dat werkt veel efficiënter qua tijd en kosten dan het traditionele maatwerk én je bent gelijk klaar voor de toekomst. Ideaal!

Whitepaper Mendix on top of SAP

Gratis whitepaper: Mendix on top SAP, The state of the digital enterprise

Leef je nog in een legacy-software wereld en droom je ervan om ooit een keer in die digitale wereld vol ongekende mogelijkheden te stappen? Stop met dromen, start met lezen! Want in deze uitgebreide whitepaper gaan we diep in op de huidige staat van de digital enterprise.

Waar we vandaan komen, waar we naartoe gaan en wat de mogelijkheden zijn. Het gaat over SAP, Mendix, Appronto, maatwerk software, veranderd gedrag van gebruikers én over jou! Geen standaardpraatje over een digitale toekomst ergens in 2025 maar de echte trends die er nu toe doen en waar je direct iets mee kunt.

Downloaden

SAP Solution Extension-partner

Mendix is een SAP Solution Extension-partner, wat betekent dat SAP het Mendix-platform volledig heeft overgenomen als hun platform voor het uitbreiden van SAP-oplossingen zoals SAP Business Suite, SAP S/4HANA, SuccessFactors en meer. De productnaam die SAP gebruikt voor Mendix is SAP Cloud Platform Rapid Application Development van Mendix.

Het SAP Solution Extension-partnerschap betekent dat je niet alleen Mendix rechtstreeks van SAP kunt kopen, maar Mendix op verschillende manieren met SAP kunt integreren, gebruik kunt maken van één contactpunt voor ondersteuning en Mendix-apps bovenop SAP kunt bouwen.

Fit to standard met Mendix

Met S/4HANA verkiest SAP configureren boven programmeren. Dit noemen zij ‘Fit to standard’. S/4HANA biedt dan ook veel meer standaardoplossingen aan de hand van best practices dan bij de ECC-Business Suite het geval is. Toch is het heel goed mogelijk dat niet al het bestaande maatwerk door deze standaardoplossingen te vervangen is. Daarom adviseert SAP om bestaand en toekomstig maatwerk in Mendix te ontwikkelen.

Werken jullie op dit moment met de ECC-Business Suite en staan jullie op het punt om te investeren in maatwerk voor jullie specifieke differentiators?

Dan hoef je niet te wachten op S/4 HANA, maar is het verstandig om deze behoefte zelf nu al met Mendix in te vullen. Wanneer jullie later naar SAP S/4HANA overgaan dan kan deze functionaliteit direct meegenomen worden.

Maak een afspraak