Versnel
applicatie
-ontwikkeling
met Mendix

Neem contact op

Wat is Mendix?

Mendix is een softwareplatform waarmee je op grote schaal mobiele en webapplicaties kunt bouwen en verbeteren. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, inmiddels overgenomen door Siemens, is uitgegroeid is tot één van de bekendste low-codeplatformen ter wereld. Door modelgebaseerd ontwikkelen als centraal principe uit te werken en dit met uitgebreide voorzieningen optimaal te ondersteunen raakt een veel bredere groep van niet formeel geschoolde ontwikkelaars (ook wel ‘citizen developers’ genoemd) aangehaakt bij de bouw van applicaties. Dit is een belangrijke positieve ontwikkeling om het grote tekort aan programmeurs aan te pakken.

Low-code softwareontwikkeling ondersteunt de bouw van software integraal van begin tot eind. Van het uittekenen van een prototype tot het live brengen van een werkende applicatie.

Toenemende behoefte aan applicaties

Organisaties ontwikkelen steeds meer applicaties waarmee ze zich onderscheiden. Apps voor medewerkers, klanten en leveranciers zoals klantportalen, nieuwe digitale dienstverleningen en Health & Safety apps. Deze toenemende behoefte aan applicaties zorgt voor druk om met dezelfde mensen, in minder tijd, meer te moeten leveren.

Traditionele applicatie ontwikkelmethodes werken niet snel genoeg om dit te kunnen realiseren. Bovendien betrekken deze methodes niet altijd de juiste personen om in een rap tempo goede apps te kunnen leveren. Low-code platformen hebben van alles aan boord om een business idee snel tot realisatie te brengen. Low-code sluit aan bij de groeipijn die veel organisaties ervaren door de krappe IT-arbeidsmarkt. Met het softwareplatform Mendix is het mogelijk om snel en op maat proces-gedreven bedrijfsapplicaties te ontwikkelen.

No code en low code in één

Ontworpen voor diverse ontwikkelaars, met of zonder code kennis.

Visuele ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling met ingebouwde samenwerking om snel te creëren wat het bedrijf nodig heeft.

Ongeëvenaarde Time to Value

Behaal sneller resultaten.

Cloud native architectuur

Best-in-class technologie, dus je bent klaar voor de toekomst.

Open en uitbreidbaar

Platform-API’s, model-API’s en SDK’s voor uitgebreide uitbreidingsopties.

Multi-channel apps

Bouw applicaties één keer en draai ze overal, zonder meerdere tools en codebases.

Mendix No-code en low-code

Mendix biedt zowel no-code als low-code tooling in één volledig geïntegreerd platform. Bij no-code maak je, zoals de naam zegt, geen gebruik van code. In plaats hiervan werk je met een web based visual modeler. Het is een drag-and-drop principe waardoor het erg toegankelijk is, ook voor niet-developers. Low-code is een desktop-based visual modeler waarin developers ook kunnen programmeren, om zo de mogelijkheden nog uitgebreider te maken.

Door de combinatie van no-code en low-code kunnen IT-afdelingen een stuk efficiënter samenwerken met bijvoorbeeld marketing- en sales afdelingen maar stelt het platform de business ook in staat om zelf apps te ontwikkelen! Kennis van programmeertalen hebben is niet nodig! Business en IT kunnen hierdoor samen in één application development platform werken om applicaties te creëren, bewerken en live te zetten in een fractie van de tijd die nodig is bij traditionele ontwikkelmethodes.

De gemiddelde business gebruiker brengt de nodige expertise mee, waardoor applicaties ook echt beter worden. Een ontwikkelaar snapt vaak niet hoe er dagelijks met een applicatie moet worden gewerkt en welke velden juist belangrijk of onbelangrijk zijn op een formulier. Met een business gebruiker in het lowcode-team kunnen applicaties niet alleen sneller en beter tot stand komen, je kunt ook interactiever ontwikkelen.

Low code vanuit 5 invalshoeken

Wij werken al jaren vanuit deze gedachte en bieden onze klanten de mogelijkheid middels Mendix applicaties te bouwen en om middels Boomi te integreren.

We vinden het belangrijk om onze ervaringen te delen en daarom hebben onze Managing Director, Bas van der Horst, en CTO, Pim van der Noll, een break out sessie gegeven genaamd “Low code vanuit 5 invalshoeken”.

Je kunt namelijk op verschillende manieren voordeel behalen met low code. In deze sessie hebben we onze ervaringen op basis van échte klantcases gedeeld:

  1. Flexibiliteit in je IT landschap creëren én je datakwaliteit verhogen door de juiste integratie strategie
  2. Nieuwe producten & diensten waarbij je gebruik maakt van de nieuwste technieken
  3. Je klanttevredenheid verbeteren en zorgen voor een naadloze ketenintegratie
  4. Workflow gericht gaan werken over afdelingen heen waardoor je processen soepeler gaan lopen
  5. Je ‘schaduw IT’ of maatwerk applicaties vervangen door professionele applicaties of een op Microservices architectuur gebaseerde omgeving

Bekijk hier de sessie

Collin Crowdfund

“Ik heb zelf in die tijd wel eens genoemd dat we in een periode van een half jaar een hele bank hebben gebouwd. Het is belangrijk om dat te doen met techniek die daar ook geschikt voor is en dat is met Mendix het geval.”
Bekijk de video.

Zien is geloven, plan nu een gratis demo afspraak

Onze experts laten je kennismaken met de voordelen van Mendix. Hiervoor plannen we graag een afspraak met je in. We beantwoorden al je vragen!

Maak vandaag nog een afspraak

Wat onderscheidt Mendix t.o.v. concurrenten?

Mendix richt zich vanaf het begin op het samenbrengen van business en IT. Ze ondersteunen het proces om in gemengde business / IT devops-teams samen te werken aan de bouw van applicaties optimaal. Mensen uit de business als domeinexperts participeren samen met ontwikkelaars volop in de bouw van applicaties. “Geen enkele andere low-code leverancier bedient zo’n breed scala aan programmeurs, volgens Johan Den Haan, CTO Mendix: van citizen developer tot professionele ontwikkelaar.”

Gartner & Forrester over Mendix

Mendix Gartner 2021Mendix is door Gartner benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms in 2021. Bovendien is Mendix in het Magic Quadrant gepositioneerd als leverancier met de meest volledige visie. Het onderzoeksbureau benoemde Mendix ook de afgelopen vier jaar al tot leider.

Mendix scoort sterk op het gebied van integratie, workflows en event-processing evenals het gebruik van AI om development te ondersteunen. Mendix is tevens één van de weinige LCAP leveranciers met geavanceerde development mogelijkheden die in hoge mate aanpasbare mobiele apps, chatbots en gebruiksscenario’s van IoT apps ondersteunen.

Forrester is eveneens positief over Mendix en geeft aan dat het platform veel sterke punten kent, naast het SAP partnerschap, zoals de gebruikerservaring van het platform (UX), de ondersteuning op het gebied van administratie en ontwikkeling en is cloud service en de online community voor developers uitstekend bevonden. Daarnaast zijn zowel de toonaangevende AI- en machine-learning ontwikkelingsfuncties van Mendix opgevallen als het feit dat bedrijfsontwikkelaars meer, beter en eenvoudiger betrokken kunnen worden bij projecten voor app-ontwikkeling.

“Ik zou Appronto zeker aanbevelen en vooral de kwaliteit die ze leveren, het persoonlijk contact en het niveau van de ontwikkelaars. Het zijn geen junior ontwikkelaars, het zijn allemaal senior ontwikkelaars met heel veel ervaring in Mendix. Het zijn analytische personen en dat helpt echt de kwaliteit van de applicatie vooruit.”

Steven Donselaar
Directeur Autohopper