Ons doel? Het complexe
simpel maken

29 april 2019

Tony’s Chocolonely kiest voor Boomi en Cloud Connectors voor integratie

Minke van Dooremalen
Marketing Manager

Tony’s Chocolonely gaat starten met het integreren van haar gehele primaire IT landschap, een mooi omvangrijk project waar het team van Cloud Connectors zich in vast kan bijten. Zo zullen we in dit project o.a. Dynamics 365 Business Central, Salesforce, de webshop, Point of Sales systemen, het ingrediënten systeem en diverse systemen van logistieke partners aan elkaar koppelen. Het project creëert een enorme flexibiliteit en fundering om de huidige groeicurve door te zetten en verder uit te bouwen.

OVER TONY’S CHOCOLONELY

Tony’s Chocolonely heeft een sterke missie en om deze te bereiken hebben ze een duidelijke aanpak die verwoord is in een routekaart. De routekaart laat zien hoe zij als chocoladebedrijf de cacao-industrie van binnenuit willen veranderen en hun missie bereiken: samen de norm in chocolade 100% slaafvrij maken.

En dat doen ze erg goed, 2016 en 2017 waren (wederom) jaren van enorme groei van 53%. Ook bereikten ze zo’n 4.318 boeren waarmee ze samenwerken in West-Afrika.

Groeien blijft de toekomst; Tony’s Chocolonely gaat steeds internationaler en gaat zich begeven op de thuismarkten van de grote cacao-bedrijven. De chocolade van Tony’s ligt inmiddels al via een distributeur in diverse landen om ons heen in de schappen, zoals Duitsland, België, Zweden, Finland, Noorwegen, Amerika, Engeland en starten ze binnenkort in Frankrijk.

COMPLEX LANDSCHAP

Je kunt je voorstellen dat een bedrijf zoals Tony’s Chocolonely, die binnen zo’n korte tijd te maken krijgt met zo’n enorme groei, een uitdaging kent m.b.t. hun diverse software systemen. Zo kennen zij bijvoorbeeld 9 verschillende B.V’s met bijbehorende aparte boekhoudingen. Naast het kern ERP systeem; Dynamics 365 Business Central (voorheen Micosoft Dynamics NAV) is het noodzakelijk dat al die verschillende systemen data uitwisselen met elkaar. Door een groei aan databases, interfaces en toepassingen is een wirwar aan applicaties ontstaan.

RICK VAN DOORN (CHOCOMATIC FANATIC, OFTEWEL IT MANAGER)

“De bestaande manier van integreren (veelal FTP gebaseerd en batchgewijs) beperkt ons in de manier waarop wij met systemen onderling kunnen communiceren. We zijn bijvoorbeeld niet in staat real time data uit te wisselen en ook hebben we soms moeite om met moderne cloud oplossingen te praten. Tijd dus te moderniseren en Boomi in combinatie met Cloud Connectors is als de ideale oplossing uit de selectie gekomen.”

OPLOSSING MET IPAAS

Dankzij het integratieplatform van Boomi kunnen wij helpen om het complexe landschap te ontwarren en ervoor te zorgen dat op 1 centrale plek wordt georkestreerd hoe men omgaat met alle data. iPaaS is speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen omgaan met de integratie-eisen van de hedendaagse bedrijfsomgeving, hun integratie-oplossingen toekomstbestendig te maken en de waarde van hun IT-investeringen te verhogen.

Integration Platform-as-a-service (IPaaS) is een variant van Platform-as-a-Service (PaaS) en speelt in op cloud en mobile. In de cloud en via mobiele apparaten wordt een veelheid van data gegenereerd, die in bepaalde systemen nodig is om analyses te kunnen uitvoeren. IPaaS voorziet wat dit betreft in hybride integratie die door de cloudaanpak minder complex wordt. Het is een multi-tenant platform welke op iedere mogelijke manier kan integreren; cloud-to-cloud, cloud-to-on-premise, on-premise-to- on-premise. Boomi introduceerde de eerste iPaaS in de industrie in 2008.

KENNIS EN ERVARING VAN CLOUD CONNECTORS

Cloud Connectors is Boomi specialist. Ons team heeft brede integratie, Master Data Management, API management en workflow ervaring met o.a. ERP systemen, E-Commerce platformen, databases en logistieke systemen. Integratie is voor ons core-business. Hierbij hebben succesvolle cases, zoals die van Secrid, geleid tot de keuze vanuit Tony’s Chocolonely om met ons samen te werken.

Tony’s gaat werken in een volledig door Cloud Connectors verzorgde high performance Cloud omgeving. Samen met het team van Tony’s wordt uitgewerkt wat al hun (15!) verschillende systemen doen en worden “swim lanes” gemaakt om te bekijken hoe alle informatie op en neer gaat. Vervolgens modelleren onze Boomi experts al deze data transities zodat Tony’s Chocolonely klaar is voor een toekomst met snelle en flexibele data uitwisseling. Daarmee kan de aandacht van Tony’s gericht worden op haar echte doel: Samen de norm in chocolade 100% slaafvrij maken!