Klantcase Winst uit je Woning

Neem contact op

Winst uit je Woning verbetert customer onboarding proces met Mendix

  • Appronto verbetert het inschrijfformulier van Winst uit je Woning
  • Het formulier wordt inzichtelijker, completer, gebruiksvriendelijker en makkelijker te verwerken
  • Het inschrijfproces krijgt een stevige kwaliteitsimpuls
  • Appronto staat de in-house ontwikkelaars van Winst uit je Woning bij met extra kennis en advies over Mendix

Winst uit je Woning, een platform voor gezamenlijke advies- en inkoopacties voor het verduurzamen en rendabeler maken van woningen, is bezig met een herinrichting van het IT-landschap. Ze zijn enorm succesvol en groeien snel. Het afgelopen jaar werden ze zelfs uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van héél Nederland tijdens de FD Gazellen Awards 2021!

Bij zo’n snelle groei komen ook veel (IT-) uitdagingen kijken en het is belangrijk om een flexibele oplossing in huis te hebben die mee kan bewegen met enerzijds de kansen in de markt en anderzijds de behoeftes om de interne processen verder op te schalen, te versnellen en verbeteren. Bij uitstek vraagstukken waar het low-code platform Mendix bij kan helpen!

Winst uit je Woning verbetert customer onboarding proces met Mendix

Duurzame oplossingen door gezamenlijke inkoop

Je woning verduurzamen levert een tweeledig voordeel op: je maakt een verantwoorde keuze waar het milieu van profiteert, maar bespaart ook flink op je energierekening. Winst uit je Woning is een samenwerkingsplatform dat duurzaamheidsambities binnen handbereik brengt door de gezamenlijke inkoop van energiebesparingsmaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • spouwmuurisolatie;
  • het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen;
  • het verminderen van gasverbruik met een hybride warmtepomp;
  • het isoleren van je huis met isolatieglas en vloerisolatie.

Samen met verschillende gemeenten in Nederland organiseert Winst uit je Woning collectieve advies- en inkoopacties. Tijdens een inkoopactie krijgen deelnemers uit dezelfde regio goed advies over het gezamenlijk inkopen van duurzame oplossingen en energiebesparingsmaatregelen. Doordat je samen en lokaal inkoopt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. “Een betere wereld begint bij een lagere energierekening”, is dan ook het motto van Winst uit je Woning.

Uitdaging: Niet flexibel genoeg om mee te veranderen met nieuwe wensen en behoeften vanuit de markt en doelgroep

Om nog beter en sneller in te kunnen spelen op de behoeften van de doelgroep, streeft Winst uit je Woning ernaar om met behulp van Mendix-technologie de kernsystemen gebruiksvriendelijker, dynamischer en flexibeler te maken. Een van de problemen waar Winst uit je Woning mee worstelde, was het inschrijfformulier. Het oude inschrijfformulier is ontwikkeld in Gravity Forms en voldeed niet meer. Het was heel lastig aan te passen en dus niet flexibel genoeg om mee te veranderen met nieuwe wensen en behoeften vanuit de markt en doelgroep.

Omdat de eigen ontwikkelaars van Winst uit je Woning nog weinig ervaring hadden met low-code en Mendix, kwamen ze uit bij Appronto. Een proof of concept op basis van het beproefde Appronto-principe ‘seeing is believing’, overtuigde Winst uit je Woning om Appronto en Mendix te kiezen voor het moderniseren en verbeteren van zijn IT-omgeving.

Benieuwd naar de mogelijkheden van low-code en Appronto en hoe het jouw organisatie kan helpen?

Onze experts laten je graag kennismaken met alle voordelen.

Maak een (digitale) afspraak
Winst uit je Woning verbetert customer onboarding proces met Mendix

Oplossing: Meer dynamiek en flexibiliteit met Mendix

Als pilotproject binnen de digitale transformatie van Winst uit je Woning ging Appronto aan de slag met het aanpassen en verbeteren van het inschrijfformulier. Dit leidde tot een hoop kleine aanpassingen die cumulatief resulteerden in een enorme verbetering. Zo kan de klant in het nieuwe inschrijfformulier veel meer informatie kwijt, waardoor aanvragen en inschrijvingen voor Winst uit je Woning veel makkelijker te verwerken zijn. Door het inbouwen van een stuk logica aan de achterkant en functionaliteiten voor automatische afhandeling, is het nieuwe inschrijfformulier ook veel gebruiksvriendelijker dan zijn voorloper.

Resultaten: Toegenomen gebruiksgemak

De make-over van het inschrijfformulier levert veel praktische voordelen op. Het gebruiksgemak is duidelijk toegenomen, zowel voor klanten als voor de salesafdeling van Winst uit je Woning. Medewerkers kunnen makkelijker schakelen, terwijl je een kleine wijziging nu in een handomdraai verwerkt in het formulier en inschrijfproces. Het nieuwe formulier oogt bovendien een stuk vriendelijker en overzichtelijker dan de oude versie. Ondanks wat last minute live-updates is het project prima binnen de tijd en het afgesproken budget opgeleverd.

De toekomst

Het verbeteren van het opnameformulier in Mendix is een logische vervolgstap die nu op het programma staat. Dit is het formulier dat de inspecteurs gebruiken bij het opnemen van de daadwerkelijke situatie in de woningen van de mensen die zich hebben ingeschreven voor een project van Winst uit je Woning.

Appronto zal daarbij vooral een begeleidende rol spelen. De eigen ontwikkelaars van Winst uit je Woning nemen het daadwerkelijke bouw- en programmeerwerk voor hun rekening. Maar omdat ze nog niet zo heel lang met Mendix en low-code (toch een heel andere ontwikkelomgeving dan de wereld van high-code) werken, hebben ze veel aan de rijke expertise die Appronto op dit vlak te bieden heeft.

Wil je ook een maatwerkoplossing voor jouw bedrijf en business ontwikkelen met Mendix?

Dan helpen wij je graag verder.

Neem gerust vrijblijvend contact op!

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in deze andere klantcases

Autohopper klantcase

Autohopper

De gebruikerstevredenheid bij Autohopper steeg naar een 8,5 nadat we de app voor de franchisenemers hadden verbeterd! Ook benieuwd hoe je je businessprocessen kan stroomlijnen, forse besparingen kunt doen en tegelijk je klanten optimaal kunt bedienen?

Klantcase MainPlus

MainPlus

MainPlus ontwikkelt een nieuw schadeplatform met Appronto. Hiermee verloopt de afhandeling van schades aanzienlijk sneller en zijn zowel verzekeraar als verzekerde beter af. De oplossing ontsluit de ICT-systemen van de betrokken partijen en brengt alle relevante gegevens samen in één centrale omgeving. Na de schademelding van een verzekerde wordt alle informatie gelijk inzichtelijk voor zowel verzekeraars, herstelpartners als MainPlus.

Urban Arrow - Klantcase

Urban Arrow

Met de nieuwe Europese dealerportal slaagt fietsmerk Urban Arrow erin om de communicatie met dealers te optimaliseren. De dealers hebben direct inzicht in alle productinformatie en levertijden, kunnen bijbehorende accessoires bestellen en zien in één overzicht alle afgehandelde en openstaande orders.