Klantcase Secrid

Neem contact op

Secrid bouwt compleet nieuwe supplier portal en integreert gehele keten

  • Appronto stroomlijnt proces van leveranciers Secrid
  • Kwaliteitsbewaking krijgt flinke impuls
  • Portal geeft partijen meer inzicht, doorlooptijd van een order daalt met 50%

Secrid is een jong, creatief en snelgroeiend bedrijf dat een nieuwe generatie wallets in Nederland ontwerpt, produceert en wereldwijd verkoopt. Meer dan honderd werknemers bouwen samen aan nieuwe pocket-sized producten en diensten. Het bedrijf groeide in tien jaar uit van innovatieve start-up tot succesvolle multinational. De Secrid wallets liggen wereldwijd in ruim 8.000 winkels, dagelijks komen daar vier nieuwe verkooppunten bij.

Om haar leveranciers beter betrokken te houden bij het productieproces, wilde Secrid een nieuwe portal om met deze leveranciers te kunnen samenwerken. Appronto realiseerde de applicatie middels het Mendix low-code platform. Ook verzorgt Appronto de integratie tussen alle systemen middels Boomi. De administratieve verwerking van het gehele productieproces is nu geautomatiseerd met Boomi en Mendix.

Secrid klantcase

Uitdaging: Hoeveel wallets uit één stuk leer

Secrid maakt vanaf de oprichting een enorme groei door. Het aantal medewerkers bij het bedrijf verdubbelde in de afgelopen vier jaar tot meer dan honderd. Secrid groeide in tien jaar tijd uit van een innovatieve start-up tot een wereldwijd bekend miljoenenbedrijf.

Door de enorme groei en een relatief complex product werd het steeds moeilijker om het productieproces in goede banen te leiden. Secrid verkoopt jaarlijks ruim anderhalf miljoen wallets in zes verschillende modellen en honderden uitvoeringen. De verkoop vindt inmiddels plaats in zeventig landen.

Bij de productie van de wallets zijn meer dan vijftig leveranciers betrokken. Ondanks de complexiteit van dit omvangrijke productieproces, was de aansturing ervan nog altijd op Excel gebaseerd. Dat zorgde ervoor dat werknemers doorlopend inzicht in de status van de productie misten.

Zo was het bijvoorbeeld lastig om inzicht te hebben in de aanvoer van leer voor de wallets. Hoeveel portemonnees kan het bedrijf uit een stuk leer halen? Hoeveel daarvan is perfect van kwaliteit zijn en dus geschikt voor de verkoop? Secrid heeft te maken met veel variaties en wist bijvoorbeeld pas laat in het productieproces hoeveel leer beschikbaar was voor de verkoop. Dit gaf veel uitdagingen voor de planning, voorraadbeheer en financiële inzichten. Ook vergroot dit het risico op problemen op het gebied van voorraadbeheer, omdat producten niet meer beschikbaar zijn. Dit kan een prettige klantervaring in de weg staan.

Oplossing: Nieuwe, mobiele supplier portal

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, bouwde Appronto samen met Secrid de nieuwe supplier portal, op basis van Mendix. Dit portaal is hét platform dat Secrid en haar leveranciers helpt beter samen te werken door transparantie te brengen in voorraad, realisatie, afkeuringen en planning. Secrid heeft geen eigen fabriek, wat het overzicht op het productieproces bemoeilijkt. Door de vijftig leveranciers te koppelen via de nieuwe supplier portal, ontstaat een compleet overzicht op de productie. Door continu inzicht, informatie en kennis te delen ontstaat één lijn, ofwel één ‘keten van waarheid’.

Samen met UX-studio All This hebben Appronto en Secrid de Supplier Portal ontworpen en gebouwd met het Mendix low-code platform. Bij het proces waren zowel ontwikkelaars als businessprofessionals betrokken zodat men er zeker van kon zijn dat de oplossing aan zou sluiten bij de eisen. Omdat het voor alle gebruikers eenvoudig moet zijn om de oplossing te gebruiken, staat een optimale gebruikerservaring voorop. Daarom heeft Appronto het mobile-first principe toegepast, zodat het gebruik van de portal locatie-onafhankelijk en heel flexibel zou zijn.

SSP_Voorraad klantcase Secrid

Belangrijk onderdeel van dit project is de NetSuite-integratie. Dit SaaS ERP-systeem is door Appronto met Boomi volledig geïntegreerd met alle onderdelen van de keten, zoals webshop, payment, productie, warehousing en logistics. Dit platform verwerkt nu dagelijks tussen de driehonderd- en vierhonderdduizend berichten, zodat alle gebruikers beschikken over de juiste inzichten. Over het gehele IT-landschap wordt data gematched, opgeschoond en verrijkt, zodat de datakwaliteit toeneemt. Er worden alleen wijzigingen gesynchroniseerd indien master data inhoudelijk is gewijzigd. In het geval van Secrid betekent dit een reductie van 95% van het integratieverkeer.

Door gebruik te maken van het Boomi-integratieplatform als een service (iPaaS), gebruikt Secrid Boomi nu om meer dan honderdvijftig integratieprocessen uit te voeren. Hierbij gaat het om onder meer het Shopify online e-commerceplatform, een B2B e-commerceplatform, Oracle database-applicaties en klantondersteuningsapplicaties. Voor Secrid is het nu mogelijk om processen end-to-end te automatiseren, inclusief facturering en klantrelatiebeheer. Boomi verkortte de doorlooptijd van de belangrijkste bedrijfsprocessen van Secrid met bijna 50 procent.

Benieuwd naar de mogelijkheden van low-code en Appronto en hoe het jouw organisatie kan helpen?

Onze experts laten je graag kennismaken met alle voordelen.

Maak een (digitale) afspraak
SSP_Productie_Verwerkt klantcase Secrid

Resultaten: Productieproces is inzichtelijker én sneller

Secrid is er met de supplier portal in geslaagd haar leveranciers op één lijn te krijgen, en heeft zo het productieproces kunnen verbeteren en versnellen. Het project is in nauwe samenwerking met het team van Secrid uitgevoerd. De UX-specialisten van All this en een Secrid-developer werkten met Appronto in één scrumteam. De agile werkwijze waarin intensief wordt samengewerkt met business en IT, om zo sneller tot een waardevolle oplossing te komen, sloeg goed aan bij Secrid. Door de inzet van het platform is het plaatsen van orders enorm versneld. De doorlooptijd van een order neemt nu 50 tot 75% minder tijd in beslag.

Tijdens Appronto’s Sprint 0 zijn de belangrijkste zaken zoals data- en integratie-architectuur, klantreis, werkvoorraad en projectplanning goed gezet. De daadwerkelijke realisatie deed Appronto met het Stay Fit en Secure programma dat de kwaliteit van de software test en de risico’s en overtredingen conform ISO 25010 en Mendix best practices inventariseert.

“We hebben met All this en Appronto eindelijk de juiste ingrediënten gevonden voor een systeem waarmee ons supply chain-proces op een gemakkelijkere manier is te managen. De supplier portal is essentieel voor Secrid om de processen rond de logistiek en productie te optimaliseren en verdere groei te ondersteunen. Appronto is een gesprekspartner op business-niveau, en heeft de technische skills om snel te schakelen en met oplossingen te komen.”

Thomas Boogert
Product Owner
Download

5 mythes rondom ERP-modernisatie

In deze whitepaper rekenen we af met de 5 hardnekkigste mythes rondom ERP-modernisatie. Daarnaast laten we, deels aan de hand van een aantal interessante praktijkvoorbeelden, zien waarom het updaten van ERP-systemen voor elk type organisatie een flinke stap voorwaarts is.

Download de whitepaper

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in deze andere klantcases

Collin Crowdfund (canva)

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund koppelt duizenden ondernemers en investeerders aan elkaar op zijn investeringsplatform. In minder dan zeven maanden bouwde Appronto deze ‘mini-bank’ met low-code technologie van Mendix.

Autohopper klantcase

Autohopper

De gebruikerstevredenheid bij Autohopper steeg naar een 8,5 nadat we de app voor de franchisenemers hadden verbeterd! Ook benieuwd hoe je je businessprocessen kan stroomlijnen, forse besparingen kunt doen en tegelijk je klanten optimaal kunt bedienen?

Klantcase Pokket

Pokket

Pokket is een online tool die financieel adviseurs binnen enkele minuten inzicht geeft in hypotheekmogelijkheden en de bijbehorende risico’s. De applicatie biedt naast snel inzicht ook rapportages die direct toonbaar zijn aan klanten. Adviesgesprekken kunnen hierdoor met 75 procent worden verkort en adviseurs halen 10 procent meer omzet binnen omdat ze meer persoonlijke aandacht aan klanten kunnen geven.