Klantcase Pokket

Neem contact op

Online reken- en rapportagetool ‘Pokket’ biedt adviseurs supersnel inzicht in hypotheekaanvragen

  • Lengte adviesgesprek tot 75 procent korter, 10 procent omzetstijging adviseurs
  • Klanten weten binnen enkele minuten wat hun maximale hypotheek is
  • Rapportage begrijpelijk gepresenteerd aan klanten
  • SaaS-product met honderden gebruikers in het eerste jaar

Pokket is een online tool die financieel adviseurs binnen enkele minuten inzicht geeft in hypotheekmogelijkheden en de bijbehorende risico’s. De tool is een gezamenlijk initiatief van drie partijen: Dazure, een leverancier van innovatieve financiële producten, Gijs van Hooijdonk, een bekende franchisenemer van De Hypotheker en Appronto. De applicatie is ontwikkeld op basis van het low-code platform van Mendix en biedt naast snel inzicht ook rapportages die direct toonbaar zijn aan klanten. Adviesgesprekken kunnen hierdoor met 75 procent worden verkort en adviseurs halen 10 procent meer omzet binnen omdat ze meer persoonlijke aandacht aan klanten kunnen geven.

“Net als wij, zijn ze er bij Appronto ook op gericht complexe zaken zo simpel mogelijk te maken. Dat was precies de uitdaging bij Pokket: complexe berekeningen maken en deze zo simpel mogelijk weergeven aan klanten. En dat is ons gelukt. We hebben dit ontwikkeltraject écht samen vormgegeven met als resultaat een zeer succesvolle online reken- en rapportagetool.”

Indra Frishert
Commercieel directeur bij Dazure

Uitdaging: Een snelle rekentool die klanten direct inzicht biedt

Hypotheekadviseurs moesten in het verleden vaak eerst veel informatie doorlopen voor ze konden vaststellen wat de maximale hypotheek was die een klant kon krijgen. Het invullen van alle formulieren duurde meestal zo’n drie kwartier. Het was een langdurig proces waarbij hypotheekadviseurs verschillende rekentools naast elkaar gebruikten. De resultaten waren in veel gevallen onoverzichtelijk, moeilijk te begrijpen en konden niet direct getoond worden aan klanten.

Website Pokket

Daarnaast is sinds 2013 het provisieverbod van kracht. Als gevolg daarvan werden intakegesprekken vaak gratis en werd het nog belangrijker snel te kunnen vaststellen of een klant na een gratis intakegesprek voor een hypotheek in aanmerking komt en dus voor een betaald vervolgtraject. Sinds het provisieverbod is tijd dus letterlijk geld geworden.

Veel hypotheekadviseurs hadden daarom behoefte aan een snel en gemakkelijk inventarisatietraject voor het beoordelen van hypotheekaanvragen. Dazure, Gijs van Hooijdonk en Appronto besloten de krachten te bundelen en samen te kijken of ze een applicatie konden bouwen die hieraan voldeed.

Dit was een complex traject. Er moesten berekeningen kunnen worden gemaakt voor klanten die volledig in lijn zijn met de Nederlandse wet- en regelgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de NHG-regels en die van de Belastingdienst. Daarnaast was het een vereiste dat de data in de tool overzichtelijk konden worden gepresenteerd aan klanten.

In nauwe samenwerking ontwikkelden de drie partijen uiteindelijk ‘Pokket’. Appronto ontwikkelde de tool en de twee andere twee partijen leverden hun expertise. De ontwikkeling duurde enkele maanden en verliep soepel. De rolverdeling tussen de partijen was vanaf het begin duidelijk waardoor er snel goede resultaten werden geboekt bij de ontwikkeling van deze complexe tool.

Pokket

Oplossing: Snelheid voor adviseurs én inzicht voor de klant

Tijdens een intakegesprek informeert de klant de hypotheekadviseur nu over een aantal kerngegevens. Binnen enkele minuten bepaalt Pokket dan wat de maximale hypotheek is die een klant kan krijgen, of dat het interessant is om in geval van een bestaande hypotheek deze over te sluiten. Doordat alle berekeningen in één overzichtelijk dashboard worden verzameld, kunnen adviseurs de resultaten direct tonen aan de klant. Verschillende rekentools zijn daardoor helemaal overbodig geworden.

Pokket biedt hypotheekadviseurs hiermee de mogelijkheid klanten helemaal mee te nemen in alle fasen van de hypotheekaanvraag: het inventariseren van de mogelijkheden, het geven van advies en de nazorg. Zowel de adviseur als klant krijgt nu razendsnel inzicht in de mogelijkheden van de aanvraag, een echte uitkomst, want met de traditionele tools was dit een zeer complex proces.

Benieuwd naar de mogelijkheden van low-code en Appronto en hoe het jouw organisatie kan helpen?

Onze experts laten je graag kennismaken met alle voordelen.

Maak een (digitale) afspraak

Resultaten: Van 70 naar ruim 300 adviseurs

Pokket is een groot succes bij hypotheekadviseurs. Het intakeproces is met 75 procent verkort waardoor ze meer tijd en aandacht kunnen geven aan de klant. Dit levert hypotheekadviseurs een gemiddelde omzetstijging van 10 procent op. Het aantal adviseurs dat Pokket gebruikt, groeit dan ook snel. Dazure nam Pokket in 2020 als eerste in gebruik. De tool werd toen in eerste instantie door zo’n 70 adviseurs gebruikt, maar inmiddels maken al zo’n 300 adviseurs gebruik van Pokket en groeit het aantal aanvragen nog steeds.

Uit de data blijkt bovendien dat de applicatie veel gebruikt wordt. Bijna 90 procent van de adviseurs gebruikt de tool dagelijks of bijna dagelijks als aanvulling op het eigen planningspakket. Hypotheekadviseurs waarderen met name de multifunctionaliteit en het snelle inzicht dat ze hun klanten kunnen bieden met Pokket.

Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in deze andere klantcases

Secrid klantcase

Secrid

Secrid ontwerpt en verkoopt innovatieve wallets over de hele wereld. Daarbij werkt het bedrijf samen met meer dan vijftig toeleveranciers. Om die complete keten efficiënter, sneller en goedkoper te laten samenwerken, bouwde Appronto een compleet nieuw supplier portal met low-code technologie van Mendix en integreerde het de systemen met Dell Boomi.

Collin Crowdfund (canva)

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund koppelt duizenden ondernemers en investeerders aan elkaar op zijn investeringsplatform. In minder dan zeven maanden bouwde Appronto deze ‘mini-bank’ met low-code technologie van Mendix.

Klantcase Legal Studio KLEA

Legal Studio

Het KLEA-platform van Legal Studio zorgt voor een kostenbesparing van maar liefst 40 procent bij juridische afdelingen van grote bedrijven. Ook zijn juristen veel minder tijd kwijt aan repetitieve handelingen. Appronto bouwde dit platform met het low-code platform Mendix. Lees hoe je complexe materie heel simpel en eenvoudig kunt maken.