Industrie oplossingen: slimme fabriek

Neem contact op

Industry 4.0 en de papierloze fabriek: het zijn hot items en buzzwoorden uit de moderne maakindustrie. Fabriceren draait steeds meer om het vroegtijdig herkennen van klantwensen. Op deze signalen en wensen stem je vervolgens de interne processen af. Korte lijnen met klanten resulteren in versnelde productinnovaties. Wil je relevant blijven in dit uitdagende marktklimaat en niet achterblijven bij je concurrenten, die zich tegenwoordig overal ter wereld bevinden? Dan zit er maar een ding op: al je diensten en bedrijfsprocessen integreren met je IT-landschap.

Appronto kent de maakindustrie door en door en weet tegen welke IT-uitdagingen maakbedrijven aanlopen. We werken samen met een brede waaier aan klanten uit de maakindustrie en herkennen voor welke uitdagingen jouw organisatie staat. Wij zien het creëren van draagvlak voor technische vernieuwing als onze kerntaak. Vervolgens helpen we je om je uitdagingen, stuk voor stuk, te prioriteren.

Het mooie van een ontwikkelwijze als low-code is dat je stap voor stap functionaliteiten toevoegt aan je IT-arsenaal. We vergeten ook de businesskant van IT niet. Zo krijg je oplossingen die niet alleen op technisch gebied het neusje van de zalm vormen, maar echt aansluiten bij de praktische wensen en behoeften van je business en klanten. Op die manier maken we van jouw fabriek een slimme fabriek.

Wat is een slimme fabriek?

Met een slimme fabriek speel je snel in op (veranderende) wensen van de veeleisende klant. Een slimme fabriek vraagt om maakbedrijven die feilloos samenwerken en integreren met leveranciers. De slimme fabriek vereist een betrouwbaar productieproces dat kwaliteit combineert met zo min mogelijk verspilling. Ze vraagt ook om een sterke focus op service. Aan jullie de uitdaging hierin je positie te kiezen en de juiste beslissingen te nemen. IT reikt je een veelvoud aan mogelijkheden aan voor het persoonlijk benaderen van klanten, het razendsnel leveren van producten en het innoveren van producten en diensten. Maar welke van die mogelijkheden zijn op jou van toepassing?

Pijlers van succes

Is jouw fabriek ingericht op de trends en eisen van nu? Een slimme fabriek geeft je inzicht in:

  • productiekosten, verspilling en manieren om beide zo laag mogelijk te houden;
  • het transparantieniveau binnen de gehele keten;
  • de mogelijkheden die er zijn om efficiëntie en snelheid te garanderen;
  • de vraag naar maatwerk en personalisatie (‘batch for one’);
  • de integratie met aanpalende systemen.

Weener Plastics

Weener Plastics is een gerenommeerde, wereldwijd opererende producent van gespuitgiete kunststofverpakkingen. Voor dit bedrijf heeft Appronto een applicatie ontwikkeld die medewerkers zaken uit handen neemt die vroeger veel tijd en mankracht kostten. Denk aan het opstellen aanpassen van insteloverzichten of het maken van een transportaanvraag. Een belangrijke stap op weg naar procesoptimalisatie! Daarnaast hebben we binnen het bedrijf een eigen IT-team opgeleid dat in staat is om zelf innovatieve applicaties te bouwen. Het uiteindelijke doel: het creëren van een innovation factory die in de nabije toekomst nog meer slimme systemen oplevert.

Ron Marree, Global Head of Operations: “Als basis voor de inzet van Mendix hebben we ervoor gekozen om als bedrijf goed na te denken over best practices binnen onze organisatie om deze daarna te ondersteunen met een in Mendix ontwikkelde applicatie. De ingebouwde systematiek van korte efficiënte sprints, het schrijven van user story’s en de grote betrokkenheid van alle betrokkenen dragen enorm bij aan het succes.”

De slimme fabriek van Weener Plastics

Recent is de TMS (Transport Management Systeem) applicatie voor Weener Plastics live gegaan en in gebruik genomen. De Mendix app automatiseert de logistieke processen rondom het transport en de planning, administratie en financiële verwerking daarvan. Lees er alles over in onze blog.

Tony’s Chocolonely

Appronto heeft voor Tony’s Chocolonely het complete primaire IT-landschap geïntegreerd. Via de integratielaag zijn koppelingen gelegd met onder andere de volgende aanpalende systemen: Dynamics 365 Business Central, Salesforce, de webshop, point-of-salessystemen, het ingrediëntensysteem en diverse systemen van logistieke partners. Het project creëert een enorme flexibiliteit en legt de fundering die nodig is om de huidige groeicurve door te zetten en verder uit te bouwen.

Je kunt je voorstellen dat het voor een bedrijf als Tony’s Chocolonely, dat binnen korte tijd te maken kreeg met een sterke groei, een enorme uitdaging is, om de diverse softwaresystemen op elkaar af te stemmen. Zo kent het bedrijf bijvoorbeeld negen verschillende bv’s met bijbehorende, aparte boekhoudingen. Naast het centrale ERP-systeem, Dynamics 365 Business Central (voorheen Microsoft Dynamics NAV), werkt het bedrijf met verschillende systemen die allemaal data met elkaar uitwisselen. Door de explosieve groei van het aantal databases, interfaces en toepassingen was op den duur een complex geheel aan applicaties ontstaan.

Oplossing met iPaaS

Dankzij het integratieplatform van Boomi kunnen wij je helpen bij het ontwarren van het complexe landschap en ervoor zorgen dat op één centrale plek wordt georkestreerd hoe je omgaat met alle data. iPaaS is speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen omgaan met de integratie-eisen van de hedendaagse bedrijfsomgeving, hun integratie-oplossingen toekomstbestendig te maken en de waarde van IT-investeringen te verhogen.

Wil je net zoals Weener Plastics en Tony’s Chocolonely aan de slag met de slimme fabriek?

Appronto denkt graag vrijblijvend met je mee!

Maak een afspraak