Mobiliteit

Neem contact op

De omvang en aard van stedelijke mobiliteit is in een rap tempo aan het veranderen. Verdergaande verstedelijking, digitalisering van de maatschappij, nieuwe vervoerswijzen en vervoerdiensten – al deze (en nog meer) ontwikkelingen hebben invloed op onze mobiliteits- en vervoerskeuzes. Appronto bedient verschillende klanten in de mobiliteitssector. Op deze pagina informeren we je over de belangrijkste trends in deze sector en kijken we naar onze eigen ervaringen en die van klanten.

Trends

In de moderne, geglobaliseerde wereld raken we steeds nauwer verweven met elkaar en met de technologieën die we gebruiken. Digitalisering wordt onder meer gebruikt voor het ondersteunen van thema’s als verstedelijking en deeleconomie. Digitalisering heeft ook een ingrijpend effect op productieprocessen. Het huren en leasen van auto’s wordt steeds normaler. We onderscheiden globaal drie thema’s binnen dit digitale transformatieproces: slimme mobiliteitsoplossingen, maakindustrie en de deeleconomie.

1. Slimme mobiliteitsoplossingen

De mobiliteit van de toekomst zal vooral digitaal zijn. Deze trend is onomkeerbaar. Alle vervoerswijzen hebben een enorm potentieel om in de toekomst consumenten, het milieu, infrastructuren en hulpbronnen aanzienlijk te ontlasten, door gebruik te maken van digitale oplossingen. Nieuwe mobiliteitsoplossingen komen voort uit een tweetal hedendaagse consumptietrends: minder bezit en meer eenvoud: de combinatie van die twee ontwikkelingen stimuleert grote veranderingen in de mobiliteitssector.

2. Maakindustrie: digitalisering en productieprocessen

Daarnaast produceert Nederland nog steeds een rijk en breed scala aan vervoersmiddelen. Dit segment vernauwt wel en wordt door een zeer beperkt aantal spelers bepaald. Nieuwe auto’s worden voornamelijk in het buitenland geproduceerd en vervolgens door fabrieksimporteurs en nog enkele zelfstandige importeurs richting Nederland gebracht. Slimme oplossingen spelen een steeds belangrijkere rol in dit proces. Onze klant VDL Nedcar maakt bijvoorbeeld gebruik van kwaliteitsmetingen aan de productieband. Door deze data slim te combineren met andere inzichten, wordt er continu gewerkt aan het sneller leveren van nóg betere producten.

3. Deeleconomie

Bedrijven, maar ook steeds meer consumenten, leasen auto’s, fietsen, boten, caravans, campers en andere vervoersmiddelen. Kopen raakt een beetje uit. Het huren biedt legio voordelen. De auto’s zijn nieuw en niet jouw eigen bezit, waardoor je dus ook geen onvoorspelbare kosten aan onderhoud maakt en een stuk flexibeler bent. Onze klant Autohopper is de grootste autoverhuurder van Nederland. Om te kunnen voldoen aan de vraag van zowel de eindklant als franchisenemers, zetten we voor het bedrijf een digitaal portaal op dat de gebruikerservaring naar het gewenste niveau tilde.

Wat hebben deze mobiliteitsoplossingen met elkaar gemeen?

Digitalisering is nodig om effectief in te spelen op de moderne klantvraag en de snel veranderende wereld om ons heen. Bovendien is het een middel waarmee je de concurrentie het hoofd biedt. Een goede visie op IT is een absolute must als je voorop wilt lopen in de mobiliteitssector. Wil je meer weten over hoe Appronto klanten uit deze sector helpt? Hieronder beschrijven we een aantal operationele klantcases.

VDL Nedcar

Voor de bekende Nederlandse autoproducent VDL heeft Appronto een complete softwarefabriek gebouwd. We hebben het bestaande applicatielandschap geoptimaliseerd en uitgebreid met een divers spectrum aan nieuwe applicaties. Daarbovenop hebben we een eigen software-ontwikkelteam van VDL Nedcar opgeleid in Mendix. Onder begeleiding van Appronto zal dit team uiteindelijk het hart vormen van de low-codefabriek van VDL Nedcar. De belangrijkste winst? Het bedrijf is helemaal klaar voor een verdere digitalisering van zijn bedrijfs- en productieprocessen.

Samen bouwden we aan applicaties voor zowel de ondersteunende processen (bezoekersregistratie, beveiligingsronde en ideeënbox) als aan applicaties voor de productieprocessen. Denk hierbij aan een planningsapp voor alle 5000 productiemedewerkers en een slimme productieoplossing waarmee de papieren communicatie over auto’s op de band is gedigitaliseerd. Dit stelt de fabrikant in staat om nauwkeuriger te communiceren en het productieproces te optimaliseren.

Autohopper

Autohopper is de grootste autoverhuurder van Nederland. Appronto heeft voor dit bedrijf een mooie applicatie ontwikkeld die ervoor zorgt dat zowel de fleetmanagers op het hoofdkantoor als de verhuurders van Autohopper snel en efficiënt hun werk kunnen doen. Voordat we met de vernieuwingen begonnen, hebben we eerst de bestaande applicatie naar een hoger niveau getild.

De bestaande applicatie kreeg van Appronto een betere fundering. De applicatie werd daarmee stabieler en dus ook beter bereikbaar. Een belangrijke verbetering, aangezien de oude versie vaak op de piekmomenten (om 8:00 in de ochtend) offline ging. Daarnaast zijn er talloze functionaliteiten toegevoegd. Zo maakten we bijvoorbeeld een nieuwe rapportage-interface. Als iemand nu een aantal dezelfde nieuwe auto’s aan het wagenpark toevoegt, hoeft de fleetmanager niet meer iedere afzonderlijke auto handmatig aan te melden, bijvoorbeeld bij de verzekering. Deze flow is nu volledig geautomatiseerd.

Bekijk de klantcase van Autohopper

De gebruikerstevredenheid bij Autohopper steeg naar een 8,5 nadat we de app voor de franchisenemers hadden verbeterd! Ook benieuwd hoe je je businessprocessen kan stroomlijnen, forse besparingen kunt doen en tegelijk je klanten optimaal kunt bedienen?

Lees wat Appronto voor je resultaten kan betekenen

Urban Arrow

Voor onze klant Urban Arrow hebben we een klantportaal gemaakt dat ervoor zorgt dat de sales uit het dealerkanaal administratief worden verwerkt in het ERP-systeem. Daarnaast krijgen dealers vooral meer inzicht in de levertijden, bijbehorende accessoires en alle afgehandelde orders. Orders wijzigen, referenties toevoegen en zien wanneer een order vertraagd is; met het klantportaal kan het allemaal in een handomdraai.

Dankzij het klantportaal kunnen dealers hun klanten beter helpen en verwachtingen beter managen. Daarnaast is er minder contact nodig tussen dealers en Urban Arrow, omdat het klantportaal dealers in staat stelt om veel zaken zelf te regelen.

Urban Arrow

Ook werkzaam binnen de mobiliteit sector?

Benieuwd hoe we naast VDL Nedcar, Autohopper en Urban Arrow ook jouw organisatie kunnen helpen?

Maak een afspraak