Onze klanten
binnen de industrie

Neem contact op

Klantcases en oplossingen

In samenwerking met de systemen Mendix en Boomi biedt Appronto veelzijdige oplossingen voor bedrijven die actief zijn binnen de industrie. We tonen je een paar sprekende voorbeelden.

Het digitaliseren van processen – VDL

Voor de bekende Nederlandse autoproducent VDL heeft Appronto een complete softwarefabriek gebouwd. We hebben het bestaande applicatielandschap geoptimaliseerd en uitgebreid met een divers spectrum aan nieuwe applicaties. Daarbovenop hebben we een eigen software-ontwikkelteam van VDL Nedcar opgeleid in Mendix. Onder begeleiding van Appronto zal dit team uiteindelijk het kloppende hart gaan vormen van de low-codefabriek van VDL Nedcar. De belangrijkste winst? Het bedrijf is helemaal klaar voor een verdere digitalisering van zijn bedrijfs- en productieprocessen.

Samen bouwden we aan applicaties voor zowel de ondersteunende processen (bezoekersregistratie, beveiligingsronde en ideeënbox) als aan applicaties voor de productieprocessen. Denk hierbij aan een planningsapp voor alle 5000 productiemedewerkers en een slimme productieoplossing waarmee de papieren communicatie over auto’s op de band is gedigitaliseerd. Dit stelt de fabrikant in staat om nauwkeuriger te communiceren en het productieproces te optimaliseren.

Ketenintegratie bij Secrid

Secrid, een Haags bedrijf dat mooie en innovatieve portemonnees maakt, gebruikt meerdere systemen en databases die aan elkaar gekoppeld moeten worden. Het bedrijf heeft bovendien een portfolio met zeer specifieke producten die lastig te vangen zijn in een standaard software-oplossing. Secrid heeft ook grote aantallen toeleveranciers die worden gemanaged in Mendix.

Met behulp van Mendix en Boomi heeft Appronto voor Secrid een leveranciersportaal gebouwd. Dit portaal is hét platform dat Secrid en zijn leveranciers helpt om beter samen te werken. Hoe? Door de voorraad en planning transparanter te maken voor alle partijen. Door continu inzichten, informatie en kennis te delen, ontstaat er uiteindelijk één keten en één universele versie van de waarheid.

Bekijk de klantcase van Secrid

Om de complete keten efficiënter, sneller en goedkoper te laten samenwerken, bouwde Appronto een compleet nieuw supplier portal met low-code technologie van Mendix en integreerde het de systemen met Boomi. Benieuwd hoe Appronto hierbij te werk is gegaan?

Lees alles over dit innovatieve project

Trends

De industrie is een dynamische branche die in het digitale tijdperk volop in beweging is. Meer dan ooit dicteren de vraag en specifieke wensen van de eindklant het productieproces en de praktische inrichting van de supplychain. Ook innovatie, duurzame ontwikkelingen en wereldwijde trends zorgen ervoor dat de industrie zich steeds opnieuw moet uitvinden. Drie belangrijke trends voeren momenteel de boventoon.

Oplossingen

Er zijn een paar pijnpunten en uitdagingen die veelvuldig terugkomen in de industrie. Hoe creëer je bijvoorbeeld meer efficiency in de productie, zodat je meer output kunt leveren in hetzelfde tijdsbestek? Het begint allemaal met digitalisering. Door het aantal manuele handelingen in een proces terug te brengen, verminder je het aantal fouten en boek je winst op het gebied van tijd, kosten en efficiency.

Binnen de industrie kennen we enkele specifieke subcategorieën waar Appronto veel ervaring in heeft. Op deze pagina’s informeren we je over de belangrijkste trends en laten we specifieke oplossingen zien die we voor onze klanten in deze sub sector gebouwd hebben.

Mobiliteit

Mobiliteit

De omvang en aard van stedelijke mobiliteit is in een rap tempo aan het veranderen. Verdergaande verstedelijking, digitalisering van de maatschappij, nieuwe vervoerswijzen en vervoerdiensten – al deze (en nog meer) ontwikkelingen hebben invloed op onze mobiliteits- en vervoerskeuzes.

FMCG & Retail

FMCG & Retail

Fast moving consumer goods (FMCG) en retail vallen onder de consumenten-productenindustrie. De maakindustrie wordt dagelijks geconfronteerd met de grillig- en veeleisendheid van consumenten en zijn genoodzaakt zich te onderscheiden van concurrenten.  Dit maakt het leveren van maatwerk belangrijk.

Verpakkingen en plastics

Verpakkingen en plastics

Verpakkingen zijn tegenwoordig meer dan wegwerpbare omhulsels die producten beschermen. Ze vormen ook uithangborden en marketingtools waarmee een merk zich onderscheidt. Niet zo gek dus dat bedrijven steeds meer tijd en geld investeren in uitnodigende en kwalitatief hoogwaardige verpakkingen. De plasticbranche is volop in beweging!