FMCG & Retail

Neem contact op

Fast moving consumer goods (FMCG) en retail vallen onder de consumentenproductenindustrie. Zowel grote, internationaal opererende bedrijven, het midden- en kleinbedrijf als niche-ondernemers in de maakindustrie worden dagelijks geconfronteerd met de grillig- en veeleisendheid van consumenten en zijn genoodzaakt zich te onderscheiden van concurrenten. Consumenten hechten niet alleen waarde aan de objectieve kwaliteit van producten, maar ook aan de subjectieve productbeleving. Dit maakt het leveren van maatwerk belangrijk. Naast prijs en kwaliteit kijken consumenten tegenwoordig dan ook steeds meer naar design, functionaliteit, gebruiksgemak, duurzaamheid, veiligheid en gezondheid.

Appronto heeft een stevige focus op dit segment. Verschillende klanten in de branche groeien sterk, waardoor ook hun behoefte aan digitalisering toeneemt. Op deze pagina lees je alles over de belangrijkste trends in deze sector en over de ervaring van Appronto binnen de branche FMCG & Retail.

Trends

FMCG & Retail en de markt voor consumentengoederen zijn aan verschillende trends onderhevig. Nieuwe bedrijfsmodellen, een verschuiving naar e-commerce en de voorkeur van consumenten voor gemak, zijn enkele van de factoren die de retail- en consumentenproductenindustrie de komende jaren beïnvloeden. De belangrijkste ontwikkelingen in deze markt:

  • Consumentengedrag is onderhevig aan radicale veranderingen die kunnen leiden tot nieuwe bedrijfsmodellen en direct-to-consumer-aanbiedingen. Covid heeft dit effect versterkt.
  • Personaliseren is een belangrijk middel om te voldoen aan groeiende klantverwachtingen. Om personalisatie naar een hoger niveau te tillen, zetten bedrijven steeds meer data en technologie in.
  • Omnichannel-klantervaringen worden de nieuwe standaard; consumenten verwachten dezelfde geweldige klantervaring op elk scherm.

Tony’s Chocolonely

Appronto heeft voor Tony’s Chocolonely het complete primaire IT-landschap geïntegreerd. Via de integratielaag zijn koppelingen gelegd met onder andere de volgende aanpalende systemen: Dynamics 365 Business Central, Salesforce, de webshop, point-of-salessystemen, het ingrediëntensysteem en diverse systemen van logistieke partners. Het project creëert een enorme flexibiliteit en legt de fundering die nodig is om de huidige groeicurve door te zetten en verder uit te bouwen.

Je kunt je voorstellen dat het voor een bedrijf als Tony’s Chocolonely, dat binnen korte tijd te maken kreeg met een sterke groei, een enorme uitdaging is, om de diverse softwaresystemen op elkaar af te stemmen. Zo kent het bedrijf bijvoorbeeld negen verschillende bv’s met bijbehorende, aparte boekhoudingen. Naast het centrale ERP-systeem, Dynamics 365 Business Central (voorheen Microsoft Dynamics NAV), werkt het bedrijf met verschillende systemen die allemaal data met elkaar uitwisselen. Door de explosieve groei van het aantal databases, interfaces en toepassingen was op den duur een complex geheel aan applicaties ontstaan.

Oplossing met iPaaS

Dankzij het integratieplatform van Boomi kunnen wij je helpen bij het ontwarren van het complexe landschap en ervoor zorgen dat op één centrale plek wordt georkestreerd hoe je omgaat met alle data. iPaaS is speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen omgaan met de integratie-eisen van de hedendaagse bedrijfsomgeving, hun integratie-oplossingen toekomstbestendig te maken en de waarde van IT-investeringen te verhogen.

Bekijk de klantcase van Tony’s Chocolonely

Het Nederlandse Tony’s Chocolonely heeft een missie: de chocolade-industrie vrij maken van slaven- en kinderarbeid. Het bedrijf werkt samen met duizenden cacaoboeren en tientallen toeleveranciers. Om die keten efficiënter, sneller en goedkoper te laten samenwerken, zorgde Appronto er met Boomi voor dat de vele softwaresystemen van het bedrijf geïntegreerd werden. Benieuwd hoe Appronto hierbij te werk is gegaan?

Lees alles over dit innovatieve project

Secrid

Secrid, ontwerper en producent van innovatieve wallets, heeft een nieuw leveranciersportaal gebouwd op basis van het low-code platform van Mendix. Het portaal helpt Secrid om de processen met vijftig leveranciers te stroomlijnen en biedt transparantie in voorraad en planning. In slechts 10 jaar tijd is Secrid veranderd van een innovatieve Nederlandse start-up in een wereldwijd opererende organisatie met 8000 winkels in 70 landen.

Het nieuwe leveranciersportaal dat we bouwden met Mendix is essentieel voor Secrid om de processen rond de logistiek en productie te optimaliseren en verdere groei te ondersteunen. Het project ‘Secrid Supplier Portal’ van Secrid, Appronto en Mendix werd genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie ‘Partnerproject’.

Bekijk de klantcase van Secrid

Om de complete keten efficiënter, sneller en goedkoper te laten samenwerken, bouwde Appronto een compleet nieuw supplier portal met low-code technologie van Mendix en integreerde het de systemen met Boomi. Benieuwd hoe Appronto hierbij te werk is gegaan?

Lees alles over dit innovatieve project

Aurum Brothers

Bij Aurum Brothers koop je hoogwaardige stenen mannensieraden. Aurum Brothers wilde vooral een slag maken op het gebied van procesefficiëntie. Lijsten in Excel moesten plaatsmaken voor gedigitaliseerde oplossingen. Via het proces ‘seeing is believing’ heeft Aurum Brothers gekozen voor Appronto. ‘Seeing is believing’ houdt in dat Appronto een onderdeel van het project uitvoert om de werking en voordelen van Mendix en Boomi te bewijzen.

Eén van de geïmplementeerde oplossingen is het productiegedeelte. De order komt binnen via de webshop, wordt op de fabrieksvloer geassembleerd en vervolgens verzonden naar de klant. Met één druk op de knop wordt het pakket aangemeld bij de verzender en het label afgedrukt. Alleen het digitaliseren van deze (voorheen) handmatige handeling scheelt al 3 fte aan personeelskosten.

Wanneer je moet integreren met meerdere systemen gaan we graag met je in gesprek. Appronto weet namelijk hoe je onderliggende systemen ontsluit voor een efficiënter proces. We helpen je graag verder als erkende partner op het gebied van integratie. Aurum Brothers werkt behalve met Mendix-apps ook met Boomi-integraties. Ze maken daarbij onder andere gebruik van onze NetSuite connector .

Ook werkzaam binnen de FMCG & Retail sector?

Benieuwd hoe we naast Tony's Chocolonely, Secrid en Aurum Brothers ook jouw organisatie kunnen helpen?

Maak een afspraak