Oplossingen binnen de financiële dienstverlening

Neem contact op

Pijnpunten en oplossingen

Digitalisering in de financiële dienstverlening brengt uitdagingen met zich mee, vooral voor aanbieders en toezichthouders. Nieuwe technologie stelt bijvoorbeeld hogere eisen aan de gecontroleerde en integere bedrijfsvoering van financiële instellingen. Hoe ga je om met privacy en eigenaarschap van data? Hoe creëer je solidariteit in verzekeringen? En hoe geef je nieuwe methoden vorm om zo online-keuzes te kunnen beïnvloeden?

Daarnaast zetten nieuwe vormen van financiële (cyber)criminaliteit financiële instellingen stevig onder druk. Veiligheidsrisico’s nemen toe, waardoor cybersecurity een thema wordt dat steeds meer aandacht en financiële resources opslokt. Technologische innovatie is zonder twijfel één van de belangrijkste krachten binnen de financiële sector. Innovatie biedt kansen en risico’s, een gegeven dat zowel geldt voor gevestigde als nieuwe marktpartijen en invloed heeft op de financiële sector als geheel.

Onze financiële dienstverlening oplossingen

Casemanagement en workflow

Casemanagement en workflow

Casemanagement is dé manier om operationele processen gestructureerd en toch flexibel te laten verlopen. Met casemanagement ben je in staat om processen efficiënter in te richten en gelijktijdig een hoger serviceniveau aan je klanten te bieden.

Master Data Management (MDM)

Master Data Management

Adequaat ingericht MDM zorgt dat je stamdata (info over klanten, producten, locaties, leveranciers, etc.) binnen alle omgevingen uniform is. Het richt zich op de kern van je bedrijfsprocessen en de relaties tussen diverse deelprocessen.

Klantportaal

Klantportaal

Een klantportaal is dé manier om meer service te bieden aan je klanten. Hiermee richt je jouw sales- en serviceprocessen een stuk efficiënter in. Het werd van oudsher voornamelijk als selfservice tool gebruikt, maar is tegenwoordig veel meer dan alleen dat.

Trends

Digitalisering is een ontwikkeling die ook de financiële sector niet onberoerd laat. Er komen steeds meer door moderne technologie aangedreven, innovatieve toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan specialistische mobiele applicaties, slimme portalen en nieuwe financieringsvormen zoals crowdfunding. De digitalisering van de financiële sector wordt vooral aangedreven door 4 belangrijke trends.

Klanten

Met behulp van Mendix en Boomi heeft Appronto al vele oplossingen gebouwd voor bedrijven die actief zijn in de financiële dienstverlening. We tonen enkele voorbeelden.