Onze klanten
binnen de financiële dienstverlening

Neem contact op

Klantcases en oplossingen

In samenwerking met de systemen Mendix en Boomi biedt Appronto veelzijdige oplossingen voor bedrijven die actief zijn binnen de financiële dienstverlening. We tonen je een paar sprekende voorbeelden.

Vernieuwing van legacysystemen – NHG

NHG biedt de Nationale Hypotheek Garantie aan als een restschuldverzekering voor consumenten en een borgstelling voor geldverstrekkers. Dankzij de garantie zien ruim 1,3 miljoen huishoudens hun woonwens in vervulling gaan.

In 2016 is Appronto begonnen met het vervangen van het gehele applicatielandschap van NHG. De aanleiding voor het project was drieledig:

  1. Strategisch: nieuwe diensten lanceren die zijn toegespitst op specifieke doelgroepen zoals ouderen, zzp’ers en ondernemers.
  2. Tactisch: digitale ketenintegratie door de gegevensuitwisseling met alle geldverstrekkers van Nederland te digitaliseren en standaardiseren.
  3. Operationeel: optimalisatie van alle interne processen en gegevensbeheer, zodat het NHG-team efficiënter en effectiever kan werken.

Bekijk de klantcase van NHG

De systemen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bleken verouderd en traag. Nieuwe toepassingen waren niet langer mogelijk, terwijl daar wel vraag naar was. Appronto bouwde een compleet nieuw applicatielandschap met het low-code platform Mendix. Benieuwd hoe Appronto hierbij te werk is gegaan?

Ontdek hoe je in no-time een passende applicatie bouwt

Bekijk de video met CEO Jeroen ter Huurne: “Ik heb zelf in die tijd wel eens genoemd dat we in een periode van een half jaar een hele bank hebben gebouwd. Het is belangrijk om dat te doen met techniek die daar ook geschikt voor is en dat is met Mendix het geval.”

Nederlandse marktleider in crowdfunding – Collin Crowdfund

Collin Crowdfund is opgericht om Nederlandse mkb-ondernemers te ondersteunen met hun financieringen en investeerders te voorzien van een goed doorgelichte investeringsmogelijkheid. Het Collin Crowdfund-platform is door Appronto vanaf scratch gebouwd en biedt volledig geautomatiseerde end-to-end ondersteuning aan ondernemers voor al hun financieringsbehoeften. Daarnaast is het een one-stop-shopportaal voor particulieren.

99,5% van de leningen die op het Collin Crowdfund-platform verschijnen worden volledig gefinancierd. In totaal gaat het al om een bedrag van ruim € 250.000.000 sinds de oprichting.

Bekijk de klantcase van Collin Crowdfund

Collin Crowdfund koppelt duizenden ondernemers en investeerders aan elkaar op zijn investeringsplatform. In minder dan zeven maanden bouwde Appronto deze ‘mini-bank’ met low-code technologie van Mendix. Benieuwd hoe Appronto hier te werk is gegaan?

Lees alles over dit innovatieve crowdfundingplatform

ING Appronto

Operational efficiency – ING Bank

Appronto ontwikkelt samen met het team van ING diverse applicaties. Een aansprekend voorbeeld is een project op de afdeling Document & Content Services van ING. Dit team is verantwoordelijk voor de verwerking van alle proces- en transactiecommunicatie voor de acht miljoen klanten.

Bij ING werken 600 Customer Journey Experts (CJE’s) in kleine, multidisciplinaire en zelforganiserende teams (squads) die onder meer verantwoordelijk zijn voor het zo optimaal mogelijk inrichten van de klantreis. Hiervoor was het noodzakelijk om een interne omgeving te creëren waarbinnen de CJE’s efficiënter en effectiever met elkaar konden samenwerken op het gebied van klantcommunicatie binnen de verschillende klantreizen.

Dit project ‘CoCoS’ van ING, Appronto en Mendix is genomineerd voor de Computable Awards in de categorie ‘Digitale Transformatie van het Jaar’.

API-managementoplossing on top of SAP – Global PSP

Deze klant is een wereldwijd actieve payment service provider die zich heeft gespecialiseerd in economisch snel opkomende landen. Voor meer dan 50 landen biedt het bedrijf ruim 400 betalingsmethodes. Zo’n 200.000 bedrijven maken hier gebruik van.

Voor het bedrijf verving Appronto de bestaande Tibco ESB-bus door een moderne API-managementoplossing op basis van Boomi. Met behulp van deze, in realtime werkende API worden rekeningen, betalingen en klanten verwerkt in het centrale SAP-systeem.

De oplossing verwerkt op piekmomenten meer dan 500.000 facturen per dag. Om deze aantallen goed te verwerken, ontwikkelde Appronto niet alleen de daadwerkelijke integratie, maar tevens een hoog beschikbaar multi-nodecluster in Boomi. Deze oplossing maakt gebruik van zeer geavanceerde monitoringstechnieken. Het aantal verstoringen in deze bedrijfskritische toepassing is tot een minimum gedaald sinds de introductie van de nieuwe oplossing.

API management oplossing on-top of SAP – Global PSP

Supersnel inzicht in hypotheek & verzekeringen - Pokket

Supersnel inzicht in hypotheken en verzekeringen – Pokket

Het opstellen van een goed doortimmerd hypotheekadvies is een complexe taak. Er zijn namelijk veel variabelen waar de adviseur en de koper rekening mee moeten houden. Wat is de maximale hypotheek die iemand kan krijgen? En hoe zit het met het risico op overlijden en arbeidsongeschiktheid gedurende de looptijd van de hypotheek? Met Pokket is Appronto erin geslaagd om een zeer gebruiksvriendelijke applicatie te maken die het complexe simpel maakt en adviseurs in staat stelt om beter en zo’n 40 keer sneller(!) inzicht te krijgen in de kansen, mogelijkheden en risico’s.

Bekijk de klantcase van Pokket

Met de snelle online reken- en rapportagetool ‘Pokket’ kunnen hypotheekadviseurs binnen enkele minuten hypotheekmogelijkheden en de bijbehorende risico’s beoordelen en de resultaten op een overzichtelijke manier laten zien aan een klant. Benieuwd hoe Appronto deze tool heeft gebouwd met Mendix low-code?

Lees meer over de snelle rekentool die klanten direct inzicht biedt

Trends

Digitalisering is een ontwikkeling die ook de financiële sector niet onberoerd laat. Er komen steeds meer door moderne technologie aangedreven, innovatieve toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan specialistische mobiele applicaties, slimme portalen en nieuwe financieringsvormen zoals crowdfunding. De digitalisering van de financiële sector wordt vooral aangedreven door 4 belangrijke trends.

Oplossingen

Digitalisering in de financiële dienstverlening brengt uitdagingen met zich mee. Nieuwe technologie stelt bijvoorbeeld hogere eisen aan de gecontroleerde en integere bedrijfsvoering van financiële instellingen. Hoe ga je om met privacy en eigenaarschap van data? Hoe creëer je solidariteit in verzekeringen? En hoe geef je nieuwe methoden vorm om zo online-keuzes te kunnen beïnvloeden?

Binnen de financiële dienstverlening kennen we enkele specifieke subcategorieën waar Appronto veel ervaring in heeft. Op deze pagina’s informeren we je over de belangrijkste trends en laten we specifieke oplossingen zien die we voor onze klanten in deze sub sector gebouwd hebben.

Bankieren

Bankieren

Het bankwezen zal er in de nabije en verre toekomst heel anders uitzien dan tegenwoordig. Geconfronteerd met veranderende verwachtingen van de consument, opkomende technologieën en nieuwe bedrijfsmodellen, zullen banken nu strategieën moeten gaan opzetten die hen voorbereiden op het bankwezen van de toekomst.

Fintechs

Fintechs

Binnen fintechs is er sprake van een hoog innovatieniveau binnen het ecosysteem van financiële diensten. Het doel is steeds om binnen een bepaalde niche of dienstengroep de status quo van de gevestigde financiële instellingen te verstoren. Er is een toename in het aantal en soort bedrijven dat financiële producten en diensten levert aan consumenten. Die waaier aan fintechs loopt uiteen van traditionele banken tot technologie- en e-commercebedrijven.

Hypotheken

Hypotheken

De omvang van de Nederlandse hypotheken is internationaal gezien zeer omvangrijk. Bijna 61% van alle huishoudens in Nederland heeft een hypotheek, waar het gemiddelde in Europa slechts 26,5 procent bedraagt. Een enorme markt waar dan ook veel spelers in actief zijn.