Hypotheken

Neem contact op

De kredietcrisis heeft ertoe geleid dat de wereld argwanender is geworden tegenover schuld. De omvang van de Nederlandse hypotheken is internationaal gezien zeer omvangrijk. Veel economen en financieel experts zien die schuldenberg dan ook als een bedreiging voor de financiële stabiliteit van zowel huishoudens, banken als de Nederlandse economie in haar geheel.

De totale bancaire hypothecaire kredietverlening aan Nederlandse huishoudens beweegt al zo’n 10 jaar tussen de 525 en 540 miljard euro. Bijna 61% van alle huishoudens in Nederland heeft een hypotheek, waar het gemiddelde in Europa slechts 26,5 procent bedraagt. Een enorme markt waar dan ook veel spelers in actief zijn.

Kenmerken van het hypotheekproces

Appronto heeft veel ervaring met de verschillende fases van het hypotheekproces en biedt oplossingen voor vele onderdelen van de klantreis.

 • Oriëntatie en inzicht
  Dit onderdeel is gericht op het creëren van effectief en efficiënt inzicht in de (on)mogelijkheden voor financiering en verzekering.
 • Onboarding
  Ken je klant en zorg voor een goed KYC-beleid (know your customer) bij het inschrijven van nieuwe klanten.
 • Klantportaal
  Een selfservice-omgeving voor je klanten die inzicht biedt in de status van de hypotheek en in het afhandelen van standaardprocessen zoals vervroegd aflossen.
 • Consumentenapp
  Een mobiele app voor je klanten om effectief te communiceren en bijvoorbeeld bonnen te declareren voor het bouwdepot.
 • Beheerproces
  Casemanagementoplossingen voor processen zoals (bijzonder) beheer, risicomanagement voor derde partijen, privacyregistratie of tussenpersoonadministratie.
 • Systeemintegratie
  De digitale gegevensuitwisseling tussen interne systemen en het beheer van de stamdata (master data management).
 • Ketenintegratie
  Het digitaal uitwisselen van data met alle ketenpartners.

Pokket

Het opstellen van een goed doortimmerd hypotheekadvies is een complexe taak. Er zijn namelijk veel variabelen waar de adviseur en de koper rekening mee moeten houden. Wat is de maximale hypotheek die iemand kan krijgen? En hoe zit het met het risico op overlijden en arbeidsongeschiktheid gedurende de looptijd van de hypotheek? Met Pokket is Appronto erin geslaagd om een zeer gebruiksvriendelijke applicatie te maken die het complexe simpel maakt en adviseurs in staat stelt om beter en zo’n 40 keer sneller(!) inzicht te krijgen in de kansen, mogelijkheden en risico’s.

Supersnel inzicht in hypotheek & verzekeringen - Pokket

Bekijk de klantcase van Pokket

Met de snelle online reken- en rapportagetool ‘Pokket’ kunnen hypotheekadviseurs binnen enkele minuten hypotheekmogelijkheden en de bijbehorende risico’s beoordelen en de resultaten op een overzichtelijke manier laten zien aan een klant. Benieuwd hoe Appronto deze tool heeft gebouwd met Mendix low-code?

Lees meer over de snelle rekentool die klanten direct inzicht biedt

Nationale Hypotheek Garantie

NHG biedt de Nationale Hypotheek Garantie aan als een restschuldverzekering voor consumenten en een borgstelling voor geldverstrekkers. Dankzij de garantie zien ruim 1,3 miljoen huishoudens hun woonwens in vervulling gaan.

In 2016 is Appronto begonnen met het vervangen van het gehele applicatielandschap van NHG. De aanleiding voor het project was drieledig:

 1. Strategisch: nieuwe diensten lanceren die zijn toegespitst op specifieke doelgroepen zoals ouderen, zzp’ers en ondernemers.
 2. Tactisch: digitale ketenintegratie door de gegevensuitwisseling met alle geldverstrekkers van Nederland te digitaliseren en standaardiseren.
 3. Operationeel: optimalisatie van alle interne processen en gegevensbeheer, zodat het NHG-team efficiënter en effectiever kan werken.

Bekijk de klantcase van NHG

De systemen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bleken verouderd en traag. Nieuwe toepassingen waren niet langer mogelijk, terwijl daar wel vraag naar was. Appronto bouwde een compleet nieuw applicatielandschap met het low-code platform Mendix. Benieuwd hoe Appronto hierbij te werk is gegaan?

Ontdek hoe je in no-time een passende applicatie bouwt