Onze klanten
binnen de diensten-sector

Neem contact op

Klantcases en oplossingen

In samenwerking met de systemen Mendix en Boomi biedt Appronto veelzijdige oplossingen voor serviceorganisaties. We tonen je een paar sprekende voorbeelden.

Efficiënte dienstverlening en digitale gegevensuitwisseling – MainPlus

MainPlus is gespecialiseerd in schadeherstel in natura. Dit betekent dat het bedrijf gedupeerde particulieren en bedrijven helpt bij het herstellen van schade aan hun opstal, inboedel en inventaris. MainPlus maakt hierbij gebruik van een netwerk dat bestaat uit zorgvuldig geselecteerde herstelpartners uit het hele land. Snelheid, kwaliteit en het beperken van de schadelast staan altijd voorop.

Het goed en overzichtelijk ontsluiten van de gehele informatieketen is een van de grootste uitdagingen bij het afwikkelen van een schadezaak.

Traditioneel voert elke betrokken partij (de verzekerde, de verzekeraar en de herstelpartner) alle informatie in zijn eigen systeem in. Het gevolg: veel opzoeken en heen en weer bellen of mailen, waardoor het proces van schadeherstel flink wat vertraging oploopt. “Bij MainPlus zagen we al snel in dat dit een stuk efficiënter kan en moet”, vertelt Michel Amptmeijer, algemeen directeur van MainPlus. “Daarom hebben we ook zelf het softwareplatform MainFlow ontwikkeld.” Zoals de naam al verraadt, richt MainFlow zich op het stroomlijnen van het schadeherstelproces. De oplossing ontsluit zo snel mogelijk de ICT-systemen van de betrokken partijen en brengt alle relevante gegevens samen in één centrale omgeving. Na de schademelding van een verzekerde wordt alle informatie dus ook gelijk inzichtelijk voor verzekeraars, herstelpartners en MainPlus.

Bekijk de klantcase van MainPlus

MainPlus ontwikkelt een nieuw schadeplatform met Appronto. Hiermee verloopt de afhandeling van schades aanzienlijk sneller en zijn zowel verzekeraar als verzekerde beter af. Ben je ook nieuwsgierig naar wat Appronto voor jouw business kan betekenen?

Lees snel meer over dit innovatieve project
Bloembollenkeuringsdienst seminar Appronto

Klantportaal, casemanagement & mobiele app – Bloembollenkeuringsdienst (BKD)

De wereld is aan vele veranderingen onderhevig, iets dat ook geldt voor de handel in bloembollen. Risicogebaseerd keuren, de teelt afstemmen op het land van afzet en daarmee gericht en op voorhand inspelen op landgebonden eisen: het zijn onderwerpen waar de Bloembollenkeuringsdienst (BKD) elke dag druk mee bezig is. Om dit in het digitale tijdperk allemaal goed te doen, zijn nieuwe webapplicaties en mobiele toepassingen nodig om processen te versnellen en de toegang tot informatie te verbeteren. Zo vereenvoudig je de interactie door de gehele keten en zorg je voor digitale synergie.

Om in te spelen op alle nieuwe ontwikkelingen heeft de BKD al een groot aantal stappen gezet. De eerste stap was het bouwen van een mobiele applicatie waarmee de inspecties sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Dit levert voordelen op voor alle betrokkenen; de BKD, importeurs en exporteurs. Vervolgens is MijnBKD geïntroduceerd, een nieuw, gebruiksvriendelijk, flexibel en toekomstbestendig portaal waarin alle informatie van en voor de teler beschikbaar is. Het portaal vereenvoudigt niet alleen de registratie van partijen en het aanvragen van toetsen, maar biedt ook meer inzicht in de voortgang van de keuringen en toetsen.

Vervang je Legacy – Ontdek ervaringen uit de praktijk

Meer weten over de keuzes die de BKD heeft gemaakt en waarom het bedrijf voor low-code, Mendix en Appronto koos? Bekijk onze webinar waarin Arno van Beek, Head of IT, stap voor stap uitleg geeft over de nieuwe applicatie: “BKD staat bekend als een innovatieve keuringsdienst. Wij zetten graag IT-middelen in om onze processen te ondersteunen.” Ze delen graag hun kennis met je!

Bekijk het webinar

Coresysteem – Autohopper

Autohopper is de no-nonsense autoverhuurder van Nederland. Wil je een auto of busje huren? Dan kun je bij hen terecht. Bovendien is Autohopper met meer dan 100 locaties de autoverhuurder met het grootste aantal vestigingen in Nederland. Om zijn dienstverlening in goede banen te leiden, maakt het bedrijf gebruik van een Mendix-applicatie. De bestaande applicatie werd door de franchisenemers van Autohopper beoordeeld met een schamele 2. Mede daarom schakelde de firma Appronto in om de app te optimaliseren.

Na een kwaliteitsscan is Appronto aan de slag gegaan met het optimaliseren van de Autohopper-app. De vernieuwde desktop-app is ondertussen live. Een mooie applicatie die ervoor zorgt dat zowel de fleetmanagers op het hoofdkantoor als de verhuurders van Autohopper snel en efficiënt hun werk kunnen doen. De applicatie nieuwe stijl krijgt maar liefst een 8,5 van de franchisenemers!

Bekijk de klantcase van Autohopper

De gebruikerstevredenheid bij Autohopper steeg naar een 8,5 nadat we de app voor de franchisenemers hadden verbeterd! Ook benieuwd hoe je je businessprocessen kan stroomlijnen, forse besparingen kunt doen en tegelijk je klanten optimaal kunt bedienen?

Lees wat Appronto voor je resultaten kan betekenen
Troostwijk

Vervanging legacysysteem – Troostwijk Taxaties

Troostwijk Groep is al bijna 90 jaar toonaangevend op het gebied van waarderingen, schaderegelingen en vastgoedadvies. Met een team van 160 medewerkers verzorgt Troostwijk Taxaties professionele rapportages, vervaardigd door experts en gesteund door een brede, diepgaande kennis en gedegen onderzoek.

Troostwijk wil zijn commerciële slagkracht vergroten en efficiënter werken en daarmee het rendement en de klanttevredenheid verhogen. Het vorige softwarepakket sloot onvoldoende aan bij deze strategische doelen en de nieuwe bedrijfsprocessen. Om dit te verbeteren realiseerden Troostwijk en Appronto een nieuw IT-landschap.

Dit nieuwe IT-landschap zorgt al voor flinke verbeteringen. De kwaliteit is verbeterd door informatie centraal te registreren en workflows te gebruiken voor het snel en eenduidig doorlopen van processen en registreren van beslissingen. De efficiency en snelheid van de dienstverlening zijn bovendien structureel toegenomen; gebruiksvriendelijke schermen zorgen ervoor dat medewerkers snel hun weg vinden en klanten vlot te woord staan.

Ezilly

Ezilly verzorgt als service organisatie achter merken als ‘Online.nl’ en ‘Canal digital’ alle klantenservice in de breedste zin van het woord. Met honderden agents in verschillende Europese landen, bedient Ezilly de klanten van zes verschillende merken. Gestroomlijnde IT services zijn hierbij uiteraard van enorm belang. Ezilly is vergevorderd in haar gebruik van Mendix applicaties. Maar ook zij zijn ooit klein gestart met Mendix.

ezilly-logo

Benieuwd hoe Ezilly haar klanten op top niveau bedient en een hoge klanttevredenheid op dagelijkse basis bereikt?

Luister mee met deze live Q&A van een Mendix klant van het eerste uur. Walter Corssmit; IT Operationeel Manager van Ezilly bespreekt de waarde van de Mendix applicaties van Ezilly.

Bekijk het webinar

Trends

Digitalisering is een ontwikkeling die ook de dienstensector zeker niet onberoerd laat. De klant staat voortaan centraal en processen moeten makkelijker, sneller en efficiënter. Nieuwe technologieën, IT-diensten in de cloud en slimme systemen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie zijn slechts enkele van deze nieuwe ontwikkelingen.

Oplossingen

Technologische innovatie is zonder twijfel één van de belangrijkste krachten binnen de dienstensector. Innovatie biedt kansen en risico’s, een gegeven dat zowel geldt voor gevestigde als nieuwe marktpartijen en invloed heeft op de dienstensector als geheel.