Bouw eigen
kennis en kunde op

Neem contact op

Mendix training

Niet alleen bouwen we succesvolle applicaties in Mendix, wij leiden ook je eigen IT team op zodat zij zelf alle kennis en capaciteit in huis hebben om snel effectieve applicaties te bouwen.

Bovenstaande doen wij niet met een traditionele klassikale cursus maar wij gaan hands-on met je eigen team aan de slag en hanteren een pragmatische aanpak waarbij we met echte cases werken aanvullend op de (gratis) online trainingen om te komen tot een snellere en efficiëntere opleiding welke direct waarde oplevert voor onze klanten.

We voorzien je medewerkers van de juiste en up to date kennis van het Mendix platform, benodigd voor het succesvol ontwikkelen van Mendix applicaties. Uiteraard stemmen we onze begeleiding af op de specifieke organisatie doelstellingen. We delen niet alleen specifieke platform kennis, maar ook aanverwante kennisgebieden op het gebied van onder andere UI/UX, integratie vraagstukken, release management, en automatisch testen zijn hier onderdeel van. Ontwikkelen doe je tenslotte samen!

Waarom leiden wij op

Wij zien dat organisaties vaak zelf beschikken over een IT afdeling met zeer capabele developers, echter ontbreekt vaak de kennis op het gebied van low code en specifiek over Mendix. Het opleiden van eigen mensen is dan van essentieel belang om te komen tot een eigen Low Code ontwikkelteam.

“In de steeds verder digitaliserende wereld is het enorm van belang om eigen kennis en kunde op te bouwen zodat je als organisatie slagvaardig kunt zijn. We zien dan ook dat veel klanten er voor kiezen om een eigen Innovation Factory op te zetten met eigen Mendix en/of Boomi ontwikkelaars. Wij begeleiden dit proces waarbij we niet alleen ondersteunen op het vlak van techniek, maar ook de processen en mensen. Opleiden is hier een belangrijk onderdeel van.”

Bas van der Horst
Managing Director Appronto

Praktijkvoorbeeld

Onze aanpak hebben we met succes uitgevoerd bij diverse klanten zoals:

VDL Logo“In maart 2020 zijn wij met 8 trainees begonnen met Mendix training, on-site, onder begeleiding van een Mendix expert van Appronto. Doordat we tijdens de training aan echte businesscases uit de organisatie hebben gewerkt, hebben we hiermee een vliegende start gemaakt met ons Mendix competence center. De eerste apps zijn al in de maak!” René Kop – Information Management Mendix VDL Nedcar bv

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het volgen van een training of het opbouwen van je eigen innovation factory en hoe we dit voor jouw onderneming kunnen inzetten?

Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Maak een afspraak

Opzet training

  • Deel één: gratis online Mendix training
  • Deel twee: individuele opdrachten
  • Deel drie: volledige scrum-cyclus met team

Na de trainingsactiviteiten zal het team beginnen met het bouwen van hun eerste Mendix-applicatie. Elk ontwikkelteam zal bestaan uit minimaal één ervaren hoofdontwikkelaar van Appronto en 2-3 ontwikkelaars die samen zullen werken aan het bouwen van een applicatie.

De Appronto lead developer zal naast het ontwikkelen van software ook verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van de junior ontwikkelaars, zodat een steile leercurve kan worden bereikt. Uiteraard is dit afhankelijk van het vaardigheidsniveau van de ontwikkelaars.

Certificering

Mendix biedt verschillende certificeringsniveaus. Het Rapid Developer certificaat kan worden verkregen door middel van een online examen en moet direct na afronding van de online cursussen kunnen worden behaald.

De volgende stap is om een Advanced Developer te worden. Dit is een praktisch examen waarbij de ontwikkelaar meerdere user stories binnen een bestaande Mendix-applicatie moet invullen. Dit is mogelijk na enkele maanden Mendix-ontwikkeling op de eerder beschreven manier. Wanneer een groep ontwikkelaars het juiste niveau van ervaring heeft, organiseren we een Advanced Course welke net zo pragmatisch als effectief in wordt gezet als de basis training. In de eerste deel richten we ons op het leren van belangrijke ontwerppatronen voor het ontwikkelen van een stabiele applicatie. Het eerste deel van de cursus is de theorie en de voordelen van ontwerppatronen. Het tweede deel bestaat uit een serie oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen. Daarna volgen diverse specifieke zaken zoals bv Mobiel, Xpath, veiligheid en hergebruik van logica.

Het volgende niveau voor een ontwikkelaar is Expert certificering, dit vereist enkele jaren specifieke ervaring in het bouwen van Mendix apps en valt buiten de scope van ons opleidingsprogramma.

Wil jij jezelf, je collega’s of je werknemers verder brengen in Mendix?

Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak