Moderniseer
je verouderde
ERP omgeving

Neem contact op

Legacy Replacement

Je wilt voldoen aan de vraag van de business en snel web- en mobiele applicaties kunnen ontwikkelen, maar daar is de huidige architectuur te rigide voor. Afscheid nemen van die legacy betekent een flink project en brengt risico’s met zich mee, waardoor je dit liever voor je uitschuift. Toch is het moment aangebroken waarop je hiervan afstand moet nemen. Het risico dat je anders loopt is hoog, niet alleen budgettair gezien (je bent steeds meer geld kwijt aan het up and running houden) maar ook dat jouw organisatie binnenkort vastloopt (bijvoorbeeld doordat nieuwe strategieën, wensen en eisen niet uitgevoerd kunnen worden, systemen vastlopen of zelfs omvallen, of klanten eisen stellen die je niet waar kunt maken).

Voer snel veranderingen door

Door nu de stap naar een toekomstbestendig IT-systeem te zetten, kun je mee met de digitale transformatie die in volle gang is. Bij veel organisaties wordt low-code gebruikt om de legacy te vervangen. Je kunt hiermee snel veranderingen doorvoeren en de time-to-market is sterk verkort. Bovendien verbetert het de onderhoudbaarheid van het systeem ten opzichte van de oude situatie. I.p.v. 80% van je tijd te besteden aan het draaiende houden van je (oude) systemen kun je nu die 80% inzetten om te focussen op innovatie.

Zelfstandig aan de slag met Mendix

Appronto leidt zelfs, indien gewenst, jullie eigen interne IT-team op, zodat deze uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunnen met Mendix. Hierdoor stellen wij jullie niet alleen in staat om sneller te innoveren maar ook dat applicaties op een duurzame en succesvolle manier in productie worden genomen. Tot slot bevordert het de samenwerking tussen de verschillende afdelingen, zowel business als IT.

Bekijk de video gemaakt door Mendix, geschoten van Carla Muters werkzaam voor de Nationale Hypotheek Garantie tijdens afgelopen Mendix World. Hoor hoe zij hun legacy-systemen hebben vervangen met ons, terwijl het core systeem operationeel bleef. Een mooi en inspirerend project!

Bas van der Horst
Managing Director Appronto

Benieuwd geworden hoe je jullie Legacy omgeving kunt vernieuwen?

Wij komen graag langs om dit vraagstuk samen op te lossen. Want jouw meest complexe vraag over het vervangen van verouderde systemen is onze grootste passie!

Maak een afspraak

Wat is legacy software?

Met de term ‘legacy software’ wordt een verzameling van verouderde besturingssystemen, databases en applicaties bedoeld. Ze zijn ‘verouderd’, omdat bijvoorbeeld ouderwetse ontwikkelmethoden of -standaarden zijn gebruikt. Of omdat de leverancier ze niet langer ondersteunt, zoals bij Windows 7, oudere versies van Oracle en in de nabije toekomst bij SAP ECC-Business Suite het geval is.

Een speciale categorie van legacy systemen is de ‘schaduw IT’. Dit zijn de systemen welke in de loop der jaren veelal zijn ontstaan in de business en gebouwd met eenvoudig toegankelijke technologieën zoals Excel, Acces en Lotus Notes. Deze systemen dienen veelal een specifiek bedrijfsdoel en zijn in de loop der jaren uitgegroeid van een ‘handig hulpmiddel ter ondersteuning’ tot bedrijfskritische systemen. De business medewerkers die de ontwikkeling ooit startten zijn vaak niet meer aanwezig. Hierdoor ontstaat er diverse risico’s zoals continuïteit voor de organisatie, maar ook is de kans op fouten in deze eenvoudig aan te passen systemen zeer groot wat je organisatie veel geld kan kosten. Daarnaast is er geen controle vanuit IT waardoor deze systemen niet compliant zijn met de moderne eisen t.a.v. beveiliging en dataveiligheid (AVG). Ze vormen daarmee een enorm risico over meerdere assen en het vervangen door een gereguleerde moderne gebruiksvriendelijke oplossing is dan ook sterk geadviseerd.

Je kunt het ontstaan van legacy software nauwelijks voorkomen. In het verleden aangeschafte software is vaak binnen een paar jaar alweer verouderd en daarmee valt het onder de noemer ‘legacy’. Maar deze software wordt vaak wél gebruikt voor de meest kritische kernapplicaties van je onderneming. Niet alleen technologische ontwikkelingen kunnen ervoor zorgen dat bestaande software ‘legacy’ wordt. Ook omgevingsfactoren, zoals veranderingen in wet- en regelgeving, economische ontwikkelingen, verandering van publieke opinie dragen eraan bij dat je bestaande software snel veroudert.

Moet je legacy software vervangen?

De beslissing om afscheid te nemen van legacy systemen wordt vaak vooruit geschoven. Op korte termijn kan de software immers draaiend worden gehouden. Daarbij stijgen de kosten voor het onderhoud echter en op de langere termijn remmen deze systemen je onderneming af op het gebied van innovatie en digitale transformatie. Daarmee vormen zij een risico voor de toekomst van je bedrijf. Als jij niet voorop kunt lopen, of minimaal kunt meegaan, in de ontwikkelingen die de techniek inmiddels biedt, loop je het gevaar klanten te verliezen aan concurrenten die dat wél kunnen.

Al met al genoeg reden om te overwegen je legacy systemen te moderniseren. Maar hoe pak je dat aan? Wij delen ons stappenplan met je.

Appronto Team

Krijg grip op jouw Transport- & Installatieplanning

Ontdek in dit webinar waarom de planningstool van Yala van grote waarde is voor hen (>8000 projecten op meer dan 1600 locaties in 53 landen) en hoe de tool werkt.

Schrijf je in!